Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat medalia de bronz la JO

România a câştigat, miercuri, medalia de bronz în cadrul concursului feminin de gimnastică pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

190 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat medalia de bronz la JO

Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat medalia de bronz la JO (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

România a evoluat la paralele în prima rotaţie, unde Gabriela Drăgoi şi Anamaria Tămârjan au obţinut aceeaşi notă, 14.425, în timp ce Steliana Nistor a adus echipei 16.150 puncte. După primul aparat gimnastele române au acumulat 45.000 puncte, clasându-se pe locul cinci în clasamentul intermediar. În frunte s-a instalat Rusia, urmată de Statele Unite şi China.

În a doua rotaţie gimnastele antrenate de Nicolae Forminte au evoluat la bârnă. Notele româncelor au crescut, astfel că Anamaria Tămârjan a obţinut 15.425, Steliana Nistor 15.150, iar Sandra Izbaşa 15.600. Cu un punctaj total de 91.175, România a trecut pe locul patru după primele două rotaţii, fiind devansată de China, Statele Unite şi Rusia.

TITLURILE ZILEI

Echipa României a evoluat în penultima rotaţie la sol, aparatul preferat al româncelor. Punctajele obţinute (Steliana Nistor - 14.575, Anamaria Tămârjan - 14.950, Sandra Izbaşa - 15.550) nu au fost însă pe măsură, fiind mai mici decât cele de la bârnă. Totuşi, după această rotaţie, evoluţia mai slabă a rusoaicelor la sol, marcată de ratarea Annei Pavlova, a propulsat echipa pe locul trei în clasamentul provizoriu, înainte de ultimul aparat, cu un punctaj total de 136.250. Pe primele două locuri s-au menţinut China şi Statele Unite.

În ultima rotaţie, România, care se afla în luptă pentru bronz cu Rusia, a evoluat prima la sărituri. Nistor a primit 15.050, Tămârjan 15.125, iar Izbaşa 15.100. Româncele au încheiat concursul cu un punctaj total de 181.525 şi au aşteptat evoluţia rusoaicelor pentru a afla dacă vor urca pe podium. Rusia, chiar dacă a primit note mai mari la sărituri, nu a reuşit să recupereze handicapul pe care îl avea faţă de România, astfel că gimnastele antrenate de Nicolae Forminte au urcat pe podium.

Campioană olimpică a devenit China (188.900), iar argintul a fost câştigat de Statele Unite (186.525).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici