Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7, din 8 participante, turneul preolimpic şi este pentru prima oară din 1968 când România nu va avea o echipă în concursul olimpic.

8963 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Doar Coreea de Sud a obţinut un punctaj mai mic decât echipa României. Cu 216.569 de puncte, România a fost penultima în turneul de calificare de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru echipe merg la Jocurile Olimpice. Astfel. Brazilia cu 226.477 de puncte, Germania cu 223.977, Belgia , 221.438 şi Franţa cu 220.869 de puncte au câştigat biletele pentru competiţia ce va începe în august în Brazilia.

Pentru echipa României, antrenată de Lucian Sandu, Adela Popa şi Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu.

Nicolae Forminte, fostul coordonator al lotului feminin de gimnastică a lăsat de înţeles, pe contul său de Facebook, că se aştepta la acest eşec.

”Sunt la fel de trist, ca să nu spun bolnav de supărare. Nu mă întrebaţi vă rog ce s-a întâmplat sau care sunt cauzele, pentru că durerea cunoscătorului este infinit mai mare, pentru simplul motiv că nu poate urla adevărurile în gura mare. Şi asta pentru simplul motiv că nu ar ajuta la nimic. Încă o dată se adevereşte proverbul conform căruia nu poţi fi profet în propria ţară. Vinovăţia este colectivă. Nu pot decât să promit că, atât cât va depinde de mine, voi face totul pentru a pune umărul la redresarea gimnasticii” a scris Nicolae Forminte.

Cătălina Ponor a obţinut cea mai mare notă dintre gimnastele noastre, 14,600 la bârnă, dar a ratat la sărituri (12,333), iar Diana Bulimar a ratat la paralele (11,733). Ocolişan şi Vulcan au luat note mici la paralele (12,866, respectiv 12,800), iar Vulcan şi Zarzu, la sol (12,966, respectiv 12,466).

Contraperformanţa echipei feminine vine la doar o zi, după ce echipa masculină a ratat, sâmbătă, calificarea la Jocurile Olimpice. Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz.

TITLURILE ZILEI

România avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Drăgulescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici