Editorial Cristian Tudor Popescu: Simona ne-a servit. Suntem în stare să returnăm?

Costumul fuchsia al Simonei este elementul din tenis pe care l-au reţinut majoritatea spectatorilor şi mai ales spectatoarelor care au umplut Arena Centrală din parcul cu platani pentru meciul cu tânăra olandeză Indy de Vroome.

1293 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Simona ne-a servit. Suntem în stare să returnăm?

Editorial Cristian Tudor Popescu: Simona ne-a servit. Suntem în stare să returnăm?

Pentru multe domnişoare venite „s-o vadă pe Simona”, felul în care se marchează scorul la tenis a fost o noutate matematică, cam ca la bacul pe care tocmai l-au picat sau nici nu l-au dat. Lilialele făpturi au tras după ele băieţi de băieţi, care au blocat străzile din jurul bazei cu gipane şi merţane.  De altfel, în spaţiul pentru public din faţa Centralului am putut vedea expuse un Mercedes-Benz pe care scria  C 220 şi altul botezat CDI 4M, poate vor iubitorii de tenis să cumpere. Chioşcurile cu materiale de tenis,  mingi, rachete, corzi, adidaşi au fost strămutate undeva în spate,  spre terenurile de antrenament. În mijlocul zonei tronează acum o sucursală a unui club, dar nu de tenis, unul Fratelli. Fotolii albe tip sac, pe care nu poţi să stai decât tolănit, scaune înalte de bar, dozatoare de bere, cocteiluri cu pai, energizante cu alcool şi cuburi de gheaţă, căci şi să te uiţi la tenis e un sport greu, epuizant.

Magazinul de profil de lângă arene e luat cu asalt de pisi care comandă mârtanului aferent „vreau racheta aia, roşu cu alb, ca a Simonei”, pe care o apucă de coadă cam cum pune mâna pe telecomanda plasmei.

E bine. Simona Halep face pentru România ce-a făcut acum aproape 100 de ani Suzanne Lenglen pentru tenisul francez, fiind prima vedetă socială a acestui sport, capabilă să influenţeze linia modei, la fuste şi poşete, stilul coafurilor şi bandanelor, manichiura şi  marca de rimel. Tenisul feminin devine în acest moment la noi, mulţumită Simonei,  un sport cu priză socială largă, în primul rând printre tinerii cu bani.

Repet, asta nu e rău. Dar genul acesta de fani, revelaţi peste noapte, repede se adună şi tot repede se risipesc. Mulţi au plecat după meciul Simonei, n-au stat să le vadă pe Monica Niculescu împotriva bulgăroaicei Kostova sau pe Alexandra Dulgheru cu excelenta jucătoare italiană Roberta Vinci.

Acest tip de public nu iubeşte, de fapt, tenisul. Dacă, Doamne fereşte, Simona n-ar mai produce rezultate spectaculoase în lunile următoare, încetând să fie trendy, n-ar mai da pe la vreun meci de tenis.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici