Video Euro 2016: România - Elveţia, scor 1-1. "Tricolorii" au obţinut primul punct la Campionatul European. Iordănescu: Am cerut echipei să nu ne retragem, ci să marcăm golul doi - VIDEO

Echipele naţionale ale României şi Elveţiei au terminat la egalitate, miercuri, scor 1-1, în primul meci din grupa A la Campionatul European din Franţa. Bogdan Stancu a deschis scorul pentru România, din penalty, iar Mehmedi a egalat pentru naţionala antrenată de Vladimir Petkovic.

10991 afișări

Au marcat: Stancu 20' (pen.) / Mehmedi 57'.

1-0: Chipciu pătrunde în careu, e înconjurat de elveţieni şi Lichsteiner face imprudenţa de a-l trage de tricou. Karaşev vede şi dictează penalty, al doilea al României la acest Campionat European. A executat Stancu şi a deschis scorul.

1-1: Ricardo Rodriguez a centrat din corner, iar Mehmedi prinde un şut violent care nu-i lasă nicio şansă lui Tătăruşanu.

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ (St. Filip 61) - Pintilii (Prepeliţă 46), Prepeliţă - Toje, Stancu (Andone 83'), Chipciu - Keşeru. Antrenor: Anghel Iordănescu.

Elveţia: Sommer - Lichsteiner, Djourou, Schar, Ricardo Rodriguez - Xhaka, Behrami - Shaqiri (Tarashaj 90+1'), Dzemaili (Lang 83'), Mehmedi - Seferovic (Embolo 64). Antrenor: Vladimir Petkovic.

Cartonaşe galbene: Prepeliţă 22', Chipciu 24', Keşeru 37', Grigore 76'/ Xhaka 50', Embolo 90+3'.
Cartonaşe roşii: -.

Arbitri: Sergei Karasev, Nikolay Golubev, Tikhon Kalugin; adiţionali: Sergei Lapochkin, Sergei Ivanov (toţi din Rusia); rezervă: Aleksei Kulbakov (Belarus).

Observatori: Herbert Fandel (Germania), Steen Dahrup (Danemarca).

Stadion: Parc des Princes, Paris.

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu spune că echipa naţională a avut ghinion în meciul cu Elveţia şi a dezvăluit că ar fi vrut să joace ofensiv în repriza secundă, însă accidentările lui Pintilii şi Răzvan Raţ i-au dat planurile peste cap.

"Am făcut nişte schimbări necesare, am vrut să venim cu sânge proaspăt la echipă. Am reuşit asta în prima repriză, dar în repriza a doua elveţienii au fost mai proaspeţi şi asta s-a văzut. Nicuşor Stanciu nu a avut probleme dar am vrut să-l menajăm puţin pentru că a avut parte de o presiune uriaşă asupra lui în meciul cu Franţa" a spus Anghel Iordănescu la Pro TV.

Iordănescu a dat vina şi pe ghinion pentru rezultatul de egalitate obţinut în meciul cu Elveţia. Selecţionerul spune că ar fi vrut să atace în repriza secundă.

"Consider că echipa noastră a avut două reprize diferite. Prima repriză bună, când am reuşit să marcăm. Am avut şi câteva situaţii bune. Una peste alta, am intrat cu avantaj la pauză pe care ne-am dorit să-l mărim după pauză, precizez asta. Am cerut echipei să nu ne retragem, să punem presiune şi să închidem jocul cu golul doi. Din păcate, am căzut fizic în partea a doua, nu am mai reuşit să controlăm jocul şi am fost şi nevoiţi să facem două schimbări. Mă refer la schimbarea lui Mihai Pintilii, care reclamă o accidentare destul de gravă şi mă refer la accidentarea lui Raţ.

Ar fi păcat să nu câştigăm cu Albania, o victorie ne-ar oferi o şansă să mergem mai departe. N-aş putea să vorbesc despre dezamăgire, băieţii au făcut efort, au alergat, din păcate, nu am reuşit să ţinem ritmul din prima repriză", a mai spus Iordănescu.

 Gabriel Torje, mijlocaşul echipei naţionale a României, a declarat, după rezultatul de egalitate, scor 1-1, cu Elveţia, că un gol în debutul părţii a doua a jocului, aducea cu siguranţă victoria echipei antrenate de Anghel Iordănescu.
 

"A fost un meci foarte greu şi puteam totuşi să obţinem mai mult. Avem şanse reale de calificare şi trebuie să învingem Albania în ultimul meci. La un Campionat European, valorile sunt egale, pentru că, până acum, toate meciurile s-au terminat la un gol sau două diferenţă. Dacă reuşeam să marcăm în debutul reprizei a doua, cu siguranţa am fi putut să câştigăm. După pauză nu s-a schimbat nimic, nu am vrut să facem pasul înapoi. Vom analiza ce am făcut prost şi ce am făcut bun şi ne vom pregăti foarte bine pentru meciul cu Albania. Şansele la calificare sunt foarte mari şi trebuie să câştigăm jocul următor. Dacă pierdeam cu Elveţia, pierdeam şanse importante la calificare." a declarat Gabriel Torje, la ProTV după remiza cu Elveţia.

Mihai Pintilii: Cred că sunt apt 100% pentru următorul meci

”Am transpirat tot cât am stat pe bancă în a doua repriză, a fost foarte greu. Important este că am terminat egal. Important este să câştigăm meciul cu Albania. Am simţit o durere la aductori şi doctorul mi-a spus să nu risc. Cred că sunt apt 100% pentru următorul meci. Nu avem nimic de pierdut cu Albania, nu mai avem de ce să aşteptăm, trebuie să atacăm şi să câştigăm. Am încredere în calificare, suntem la acelaşi nivel cu Albania. Este o plăcere să joci la EURO”, a declarat Mihai Pintilii la Pro TV.

Alexandru Chipciu, mijlocaşul echipei naţionale a României, a declarat, după rezultatul de egalitate, scor 1-1, cu Elveţia, că s-a resimţit oboseala după meciul cu Franţa şi de cele mai multe ori, nu s-au luat cele mai bune decizii în faţa porţii.

"Am făcut o primă repriză foarte bună. Am început bine şi a doua, dar apoi am făcut un pas înapoi. La un Campionat European ai meciuri la puţine zile distanţă, trei sau patru zile, şi se mai schimbă echipa, probabil aşa a gândit şi domnul Iordănescu. Pentru mine e o realizare să joc la un Campionat European. S-a văzut şi oboseala, în unele momente n-am mai luat cele mai bune decizii. Cred că în prima repriză am mai avut ocazii şi puteam marca. Meciul cu Albania va fi foarte important şi avem şanse mari la calificare. Cu siguranţă, suntem în cărţi şi pentru locul doi." a declarat Alexandru Chipciu la DolceSport.

Teoretic, România poate ocupa şi locul doi la finalul fazei grupelor, dacă Franţa se impune în meciul cu Elveţia, din ultima etapă. Pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca România să învingă Albania la orice scor, iar Elveţia să piardă în faţa Franţei cu 1-0 sau la o diferenţă mai mare, în cazul în care trupa lui Petkovic reuşeşte să marcheze (Dacă România se va impune la mai mult de un gol în faţa Albaniei, nu mai contează la ce scor s-ar impune francezii).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici