EXCLUSIV | Cel mai bun săritor în apă al României, Constantin Popovici: „Dacă nu ai abdomenul tare, nu îţi vin picioarele. Impactul cu apa e puternic, undeva la 85-90 km/h”

Constantin Popovici (30 ani) este cel mai bun săritor în apă al României. Ajuns în exclusivista serie Red Bull Cliff Diving, plătit pentru a face spectacol cu sărituri de la 27 de metri în centrul unui oraş precum Copenhaga, sau pe vase de croazieră de lux, bucureşteanul care participa la Jocurile Olimpice de la Beijin (2008) este gata să reia sportul de performanţă, cu gândul la o nouă încercare olimpică, în paralel cu nou-descoperite sa pasiune, a high diving-ului, informează ProSport.

623 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV | Cel mai bun săritor în apă al României, Constantin Popovici: „Dacă nu ai abdomenul tare, nu îţi vin picioarele. Impactul cu apa e puternic, undeva la 85-90 km/h”

"Poate prind şi o finală (n.r. - La Tokyo 2020). Poate prind şi primii şase. Poate voi încerca nişte sărituri noi, cu grad de dificultate mai ridicat. Sunt foarte ambiţios. S-a văzut şi la Copenhaga asta. În ultimele două săptămâni am decis să schimb nişte sărituri - am făcut două sărituri noi-nouţe într-o săptămână", a punctat Constantin Popovici la ProSport LIVE.

Cum arată universul lui Constantin Popovici, la îmbinarea dintre risc, spectacol, artă, sport şi spiritul liber al caraibelor? Iată 7 mărturisiri ale lui Constantin Popovici, invitat, miercuri dimineaţă, la ProSport LIVE:

TITLURILE ZILEI

1. Ce-ţi trece prin minte când eşti pe marginea platformei, la 27 m deasupra apei?

Şi când sunt pe platformă, şi când urc treptele spre platformă, vizualizez. Vizualizez săritura de câteva ori, în minte. Cred că foarte multe sporturi folosesc această tehnică. Te ajută foarte mult să execuţi mai bine. Pentru că vezi săritura, recapitulezi.

2. Schimbi în ultimul moment?

La 10 m, la 3 m mi s-a întâmplat să schimb săritura. Dar la high diving, mi se pare imposibil. Dacă te-ai aşezat pentru săritura respectivă şi îţi dai seama că nu vei reuşi să o faci, te chinui până la final să o faci, pentru că e critic. Ai aterizat greşit, te poate costa viaţa.

Citiţi continuarea aici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici