FC Barcelona a învins Juventus, scor 3-1, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară

Formaţia FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, la Berlin, cu scorul de 3-1 (1-0), echipa Juventus Torino, în finala competiţiei.

1938 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona a învins Juventus, scor 3-1, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară

Finala Ligii Campionilor: Juventus - Barcelona (Imagine: Twitter)

Pentru FC Barcelona au marcat Ivan Rakitici '4, Luis Suarez '68 şi Neymar '90+7, iar pentru Juventus a înscris Alvaro Morata, în minutul 55.

Juventus Torino: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (Coman '89)- Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal (Pereyra '79)- Morata (Llorente '85), Tevez. Antrenor: Massimiliano Allegri

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitici (Mathieu '90+1), Busquets, Iniesta (Xavi '78)- Messi, Suarez (Pedro '90+5), Neymar. Antrenor: Luis Enrique

TITLURILE ZILEI

Cartonaşe galbene: Vidal '11, Pogba '41 / Suarez '70

Meciul a fost arbitrat de turcul Cuneyt Cakir, ajutat de asistenţii Bahattin Duran şi Tarik Ongun şi de adiţionalii Hüseyin Göçek şi Barış Şimşek . Rezervă a fost suedezul Jonas Eriksson. .

Căpitanul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a primit trofeul Ligii Campionilor de la preşedintele UEFA, Michel Platini.

Jucătorii şi staful echipei catalane şi-au primit medaliile pentru câştigarea trofeului tot de la şeful UEFA, primul care a fost premiat fiind antrenorul Luis Enrique.

Înainte de premierea formaţiei catalane, au fost onoraţi componenţii brigăzii de arbitri, în frunte cu centralul Cuneyt Cakir.

Au urmat componenţii echipei Juventus Torino, conduşi de antrenorul Massimiliano Allegri şi căpitanul Ginaluigi Buffon. Jucătorii torinezi au fost îmbrăţişaţi de preşedintele clubului, Andrea Agnelli, aflat pe podium alături de omologul său de la FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, secretarul general al UEFA, Giani Infantino, şi Michel Platini.

FC Barcelona a mai câştigat Liga Campionilor în 1991–1992, 2005–2006, 2008–2009 şi 2010–2011.

Xavi Hernandez s-a aflat la a 151-a prezenţă la un meci de Liga Campionilor, un record, acesta fiind şi ultima sa partidă la FC Barcelona.

Juventus a jucat finala Ligii Campionilor pentru a opta oară, pierzând şase dintre acestea.

FC Barcelona succede în palmares formaţiei Real Madrid, care s-a impus anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici