FINALA EURO-2012: A 31-a confruntare dintre naţionalele Spaniei şi Italiei

Finala Campionatului European de fotbal, care se va disputa, duminică, având ca protagoniste naţionalele Spaniei şi Italiei, reprezintă a 31-a confruntare dintre cele două naţiuni, până în prezent italienii dominând în meciurile oficiale, iar spaniolii în cele amicale.

536 afișări
Imaginea articolului FINALA EURO-2012: A 31-a confruntare dintre naţionalele Spaniei şi Italiei

FINALA EURO-2012: A 31-a confruntare dintre naţionalele Spaniei şi Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit As, Spania s-a impus o singură dată în faţa Italiei într-un meci oficial, în 1920, la Jocurile Olimpice de vară, chiar în prima confruntare cu italienii.

Cele două naţiuni au jucat 19 partide amicale şi 11 oficiale. Spania s-a impus în opt meciuri, iar Italia în zece, 12 partide terminându-se la egalitate.

În meciurile amicale, Spania s-a impus de şapte ori, înregistrându-se şi şapte remize şi cinci victorii ale Italiei. În partidele oficiale, Spania a câştigat doar o dată în 90 de minute. Spaniolii au mai învins Italia la ediţia din 2008 a Campionatului European, în sferturile de finală, după loviturile de departajare.

TITLURILE ZILEI

Italia şi Spania s-au mai întâlnit la actuala ediţie a Campionatului European în faza grupelor, în 10 iunie, când au terminat la egalitate, scor 1-1.

Duminică, la Kiev, italienii vor încerca să câştige pentru a doua oară Campionatul European, după 1968, în faţa spaniolilor, campioni mondiali şi europeni en titre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici