Florin Mergea şi Rohan Bopanna, în finala Turneului Campionilor

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr. 8) a învins, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia, nr. 3) şi s-a califcat în finala Turneului Campionilor de la O2 Arena din Londra.

1550 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea şi Rohan Bopanna, în finala Turneului Campionilor

Florin Mergea şi Rohan Bopanna, în finala Turneului Campionilor (Imagine: Dragoş Savu /Arhiva Mediafax Foto)

Ajunşi la Turneul Campionilor în ultimul moment, chiar cu ajutorul adversarilor de sâmbătă, Mergea şi Bopanna au oferit publicului londonez un joc exact, spectaculos în anumite momente. Forţa indianului şi tehnica românului s-au îmbinat perfect pentru obţine o victorie în numai 59 de minute.

În primul set, echipa româno-indiană a reuşit un break pe serviciul lui Dodig, în ghemul al cincilea, suficient pentru a închide setul cu 6-4, după 29 de minute.

Setul secund a fost tot la discreţia lui Mergea şi Bopanna, care au făcut un break în ghemul al treilea, tot la Dodig, dar adversarii au răspuns cu rebreak, pe serviciul lui Mergea, egalând la 2. A fost ultima realizare a învingătorilor de la Roland Garros, pentru că Mergea şi Bopanna au ridicat nivelul jocului, au câştigat patru ghemuri la rând şi su pus capăt meciului cu 6-4, 6-2.

TITLURILE ZILEI

Prin calificarea în ultimul act al competiţiei, Mergea şi Bopanna şi-au asigurat un cec în valoare de 229.000 de dolari şi 800 de puncte ATP.

Florin Mergea participă în premieră al Turneul Campionilor. Bopanna este pentru a treia oară la finala sezonului, iar în 2012 a pierdut în ultimul act, când era în echipă cu compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Prezenţa românească în ultimul act al probei de dublu de la Turneul Campionilor poate spori, dacă Horia Tecău şi partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, vor trece, în a doua semifinală, programată de la ora 20.00, de gemenii americani Bob şi Mike Bryan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici