Florin Mergea şi Rohan Bopanna s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr. 8) s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, după ce a învins, marţi, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), cap de serie numărul 4, în etapa a II-a a Grupei A.

411 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea şi Rohan Bopanna s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor

Florin Mergea şi Rohan Bopanna s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor (Imagine: Laurentiu Mich/ Arhiva Mediafax Foto)

După ce duminică au trecut de gemenii Bob şi Mike Bryan, cu 6-4, 6-3, Mergea şi Bopanna au acumulat a doua victorie în două seturi şi nu mai pot pierde calificarea în penultimul act al competiţiei de la O2 Arena.

Marţi, învingătorii au avut în Rohan Bopanna un jucător într-o formă de excepţie, indianul servind şi evoluând cu creativitate şi precizie. Mai puţin exact decât de obicei, Mergea şi-a ajutat şi el echipa în anumite momente, dar şi-a pierdut serviciul în setul al doilea şi la un punct din tie-break.

TITLURILE ZILEI

Mergea şi Bopanna au reuşit break-ul în ghemul al doilea al primului set, la Peers, apoi au închis setul cu 6-3, după 30 de minute. Adversarii au servit mai bine în setul al doilea şi au echilibrat jocul. Cu toate acestea, românul şi indianul au rupt echilibrul pe serviciului fratelui mai mare al lui Andy Murray, preluând conducerea cu 4-3. Însă perechea britanico-australiană a reuşit rebreak-ul pe serviciul lui Mergea. Cele două echipe şi-au făcut serviciul în continuare şi setul secund a ajuns la tie-break. Primii care au obţinut un minibreak au fost Murray şi Peers, pe serviciul lui Mergea, şi s-au distanţat la 4-2. Bopanna a jucat apoi extraordinar şi adversarii nu au mai reuşit decât un punct până la final. Scor final 6-3, 7-6 (5), după 75 de minute de joc.

Mergea şi Bopanna, care şi-au asigurat 400 de puncte ATP şi un premiu total de 146.000 de dolari, vor juca, joi, în ultima etapă a Grupei A împotriva echipei italiene Simone Bolelli/Fabio Fognini, cap de serie numărul 5.

Florin Mergea participă în premieră al Turneul Campionilor. Bopanna este pentru a treia oară la finala sezonului, iar în 2012 a pierdut în ultimul act, când era în echipă cu compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Tot marţi, de la ora 20.00, este programat meciul dintre Bob Bryan/Mike Bryan, principalii favoriţi, şi Simone Bolelli/Fabio Fognini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici