Formula 1: McLaren a angajat un pilot în vârstă de 17 ani - FOTO

Britanicul Lando Norris, în vârstă de numai 17 ani îl va înlocui pe campionul mondial, Jenson Button, retras în acest an, ca pilot de rezervă şi de teste pentru McLaren în sezonul următor, a anunţat echipa de Formula 1, luni, printr-un comunicat de presă.

685 afișări
Imaginea articolului Formula 1: McLaren a angajat un pilot în vârstă de 17 ani - FOTO

Formula 1: McLaren a angajat un pilot în vârstă de 17 ani

În vârstă de 17 ani, Norris a participat la programul Young Driver al echipei McLaren de la începutul anului şi se aşteaptă să concureze în Formula 2 în 2018, după ce a câştigat campionatul european de Formula 3 în acest an.

"Lando este un talent remarcabil. Anunţul de astăzi dovedeşte grija cu care ne ocupăm de calităţile lui iar postul pe care îl va ocupa este meritat din plin. Testele din această vară pentru McLaren au fost, de asemenea, remarcabil de impresionante şi au fost o dovadă că este gata să-şi intensifice rolul în cadrul echipei. La McLaren, suntem cu toţii extrem de dornici să-l ajutăm să-şi atingă scopul de a concura în Formula 1", a declarat directorul executiv al McLaren, Zak Brown

Norris, va împlini 18 ani săptămâna viitoare şi va juca un rol activ în testări şi simulări. Debutul şi-l va face la Interlagos, după Grand Prix-ul brazilian de săptămâna viitoare, la un test de anvelope şi va fi prima opţiune pentru McLaren dacă Fernando Alonso, sau belgianul Stoffel Vandoorne nu sunt în măsură să concureze.

TITLURILE ZILEI

"Încă mai lucrez din greu pentru a-mi finaliza propriul program de curse pentru anul 2018. Voi munci pe mai multe fronturi, dar nu sunt încă total pregătit. Sper să fiu capabil să anunţ ceva în curând ", a spus Norris.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici