FOTE: Autobuze speciale către Poiana Braşov pentru participanţi. Cum sunt modificate traseele în perioada festivalului

O linie specială de transport în Poiana Braşov va funcţiona pe durata desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar numărul de autobuze care circulă între Braşov şi staţiune va fi suplimentat.

481 afișări
Imaginea articolului FOTE: Autobuze speciale către Poiana Braşov pentru participanţi. Cum sunt modificate traseele în perioada festivalului

FOTE: Autobuze speciale către Poiana Braşov pentru participanţi. Cum sunt modificate traseele în perioada festivalului (Imagine: Zoltan Racz/ Arhiva Mediafax Foto)

În perioada 14 - 23 februarie, la cererea organizatorilor FOTE, Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov va înfiinţa o linie de transport în Poiana Braşov. Autobuzele de pe această linie de transport, denumită "Blue Line", vor circula pe traseul Hotel Piatra Mare - Hotel Rina Vista - Parcarea mare -Şura Dacilor - Cabana Rossignol şi retur, se precizează într-un comunicat al societăţii de transport.

În toate staţiile de pe traseul "Blue Line" va fi afişat programul de circulaţie. Autobuzele de pe această linie vor circula între orele 7.00 şi 22.00, cu următoarea frecvenţă: între orele 7.00 şi 9.00 la fiecare 15 minute, iar între orele 9.00 şi 22.00, la fiecare 30 de minute. Accesul în autobuze se va face doar pe bază de ecuson FOTE.

De asemenea, în perioada menţionată RAT Braşov va suplimenta capacitatea de transport pe traseul liniei 20: Livada Poştei - Poiana Braşov. Astfel, autobuzele de pe această linie vor circula zilnic între orele 5.30 şi 24.00, cu o frecvenţă a trecerilor prin staţii de 15 minute, pe tot parcursul zilei. Prima plecare în cursă va avea loc la ora 5.30 din capătul de linie Livada Poştei, iar ultima plecare va fi la ora 23.30 din Poiana Braşov.

"În măsura în care va exista o cerere de transport mai mare decât cea anticipată în acest moment, RAT Braşov va creşte numărul de autobuze pe linia 20", mai spun reprezentanţii RAT Braşov.

De asemenea, în prima zi a FOTE pe durata festivităţii de deschidere autobuzele de pe liniile 50, 50B, 51 şi 52 vor circula pe sensul Piaţa Unirii - Teatrul Dramatic pe un traseu modificat, prin Livada Poştei. Astfel, în 17 februarie, între orele 17.00 - 23.00 autobuzele vor circula de la Piaţa Unirii pe strada Băilor, strada Gheorghe Dima, strada G. Bariţiu, strada Mureşenilor, bulevardul Eroilor. În această perioadă staţia Piaţa Unirii se va muta de pe strada Prundului pe strada Căpitan Ilie Birt, staţia "Star" se mută la staţia "Teatrul Dramatic", iar staţiile Colegiul "Andrei Şaguna" şi Nicolae Bălcescu sunt anulate.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în Braşov, Râşnov şi Predeal, Cheile Grădiştei - Fundata, în perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt aşteptaţi 1.500 de participanţi, dintre care 900 sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor. Se vor întrece 559 de băieţi şi 351 de fete astfel: 182 de concurenţi la schi alpin, 147 de concurenţi la biatlon, 162 de concurenţi la schi fond, 86 de concurenţi la săriturile cu schiurile, 91 de concurenţi la snowboarding, 50 de concurenţi la patinaj artistic, 62 de concurenţi la patinaj viteză şi 120 de concurenţi la hochei pe gheaţă.

Participanţii vor fi cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte şase hoteluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici