Frazele şocante cu care celebrul pianist rus Boris Berezovski a produs indignare: „Am fost prea buni cu ucrainenii”

„Ar trebui să fim mai riguroşi, să-i înconjurăm şi să le tăiem curentul”, sunt vorbele uluitoare ale virtuozului clapelor, personaj artistic cunoscut în întreaga lume.

2078 afișări
Imaginea articolului Frazele şocante cu care celebrul pianist rus Boris Berezovski a produs indignare: „Am fost prea buni cu ucrainenii”

Frazele şocante cu care celebrul pianist rus Boris Berezovski a produs indignare: „Am fost prea buni cu ucrainenii”

În războiul Ucraina-Rusia, lumea muzicii culturale a rămas interzisă după o declaraţie făcută de celebrul pianist rus Boris Berezovski. Cunoscut în întreaga lume, Boris, vorbind într-o emisiune de la Pervyj Kanal, principala televiziune de stat rusă, a spus de fapt că mass-media occidentală minte şi că electricitatea ar trebui tăiată la Kiev, cerând o presiune mai mare asupra capitalei, în condiţiile în care Ucraina, de 3 săptămâni, se află sub asediul forţele armate ruse.

„Înţeleg că ne este milă de ucraineni, că mergem încet, dar nu ar trebui să fim mai stricti, să-i înconjurăm şi să le tăiem curentul?”, a spus Berezovski, destabilizand chiar şi un oficial rus prezent în emisiune, care l-a întrerupt pe pianist, subliniind necesitatea de a evita o „catastrofă umanitară” în Ucraina. „Important este să câştigăm războiul de opinie din Rusia, după care întreaga lume ne va înţelege”, a comentat ofiţerul.

Declaraţia lui Boris Berezovski a stârnit indignarea colegilor săi. „Sunt uimit de aceste declaraţii ale fostului meu prieten Boris Berezovski, dar le aud ieşind din gura lui”, a scris pianistul şi dirijorul german Lars Vogt pe Twitter. „Această prietenie s-a încheiat oficial”, a spus muzicianul care conduce în prezent Orchestra de Cameră din Paris. „Ceea ce văd şi aud este pur şi simplu insuportabil”, a mărturisit şi pianistul francez François-Frédéric Guy la France Musique. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici