FRF: Maximum trei extracomunitari în lot, cu minimum trei selecţii la echipele naţionale fiecare

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, limitarea la trei a numărului de jucători extracomunitari din loturile grupărilor din Liga I, începând cu sezonul următor, aceştia trebuind să aibă totodată câte trei selecţii la echipele naţionale, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse federale.

340 afișări
Imaginea articolului FRF: Maximum trei extracomunitari în lot, cu minimum trei selecţii la echipele naţionale fiecare

FRF: Maximum trei extracomunitari în lot, cu minimum trei selecţii la echipele naţionale fiecare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând cu sezonul 2015-2016, jucătorii extracomunitari care se transferă în Liga I trebuie să aibă minimum trei selecţii la echipa naţională a ţării din care provin, în ultimele 12 luni.

Contractele în vigoare ale jucătorilor extracomunitari nu vor fi anulate, urmând a fi duse la bun sfârşit.

Comitetul Executiv a mai votat ca grupările din prima divizie să aibă în lot şase jucători formaţi la nivel naţional şi doi la nivel de club. Din sezonul 2016-2017, cluburile din Liga I vor fi obligate să aibă un lot de cel mult 25 de jucători, dintre care patru formaţi la nivel naţional şi patru la nivel de club.

TITLURILE ZILEI

Cluburile din Liga I vor avea un lot A, format din cel mult 25 de fotbalişti, şi un lot B, format din jucători cu vârste sub 21 de ani, fără limită de număr.

De asemenea, în şedinţa de joi, Comitetul Executiv a votat modificările Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, privind desfăşurarea Ligii I în sistem play-off şi play-out, din sezonul 2015-2016.

Toate aceste hotărâri au fost luate la propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici