FRF şi LPF îşi exprimă regretul pentru decesul lui Lucian Bălan

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) şi-au exprimat regretul pentru dispariţia lui Lucian Bălan şi au transmis condoleanţe familiei îndurerate, în mesaje postate pe site-urile oficiale.

351 afișări
Imaginea articolului FRF şi LPF îşi exprimă regretul pentru decesul lui Lucian Bălan

FRF şi LPF îşi exprimă regretul pentru decesul lui Lucian Bălan

"Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vârsta de 56 de ani, a fostului internaţional Lucian Bălan. Născut pe 25 iunie 1959, fostul mijlocaş de la FC Baia Mare, Steaua, Beerschot Antwerp sau Real Murcia, a îmbrăcat o dată tricoul echipei naţionale, în 1987, la un amical câştigat cu 3-2 în faţa Israelului. A fost de patru ori campion al României, de trei ori câştigător al Cupei României şi învingător în Cupa Campionilor cu Steaua. Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă condoleanţele şi regretă dispariţia lui Lucian Bălan", scrie frf.ro.

TITLURILE ZILEI

Şi LPF transmite "sincere condoleanţe familiei îndurerate de tragica dispariţie".

Lucian Bălan a debutat în Liga 1 pe 26 noiembrie 1978, într-un meci FC Baia Mare - Politehnica Timişoara 0-2 şi a evoluat în 232 de partide pe prima scenă a fotbalului românesc, marcând 17 goluri. A câştigat de patru ori titlul de campion cu Steaua (1985-86, 1986-87, 1987-88, 1988-89) şi de două ori Cupa României (1986-87, 1988-89). Fostul mijlocaş a jucat, de asemenea, 21 de meciuri în cupele europene, dintre care 19 pentru Steaua, notează lpf.ro, care menţionează că înmormântarea va avea loc la cimitirul din oraşul Cavnic.

Fostul fotbalist Lucian Bălan, în vârstă de 56 de ani, component al echipei Steaua câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi a Supercupei Europei în 1987, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente.

Potrivit prosport.ro, Bălan a lăsat un bilet de adio. Medicii de pe ambulanţă au încercat resuscitarea lui, dar nu l-au putut salva. El a fost declarat decedat de cei de la ambulanţă în jur de ora 18.00.

Bălan suferise un accident vascular cerebral, iar la 2 octombrie, mama sa a decedat.

Lucian Bălan a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 şi 2010, fiind găsit de fiecare dată în stare de inconştienţă de către mama sa.

Lucian Bălan s-a născut la 25 iunie 1959, la Bucureşti. A început fotbalul la Autobuzul Bucureşti, apoi a mai evoluat la FC Baia Mare şi Steaua Bucureşti (1985-1989 şi 1990-1991). În străinătate a evoluat pentru formaţiile Beerschot Antwerp şi Real Murcia.

El a câştigat patru titluri de campion cu Steaua. El a fost titular în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, în care formaţia română s-a impus la penaltiuri, în faţa FC Barcelona şi rezervă în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută de formaţia militară, scor 0-4, cu AC Milan, pe Camp Nou.

De asemenea, Bălan a jucat din primul minut în finala Supercupei Europei din 1987, câştigată de Steaua cu 1-0, la Monaco, cu Dinamo Kiev, dar şi în finala Cupei Intercontinentale de la Tokyo, din 1986, pierdută cu 0-1, în faţa formaţiei argentiniene River Plate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici