George Cosac, noul preşedinte al FR Tenis: Voi face tot ce depinde de mine ca să refacem familia tenisului românesc

Fostul tenismen George Cosac a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, în cadrul Adunării Generale de Alegeri a forului.

899 afișări
Imaginea articolului George Cosac, noul preşedinte al FR Tenis: Voi face tot ce depinde de mine ca să refacem familia tenisului românesc

George Cosac, noul preşedinte al FR Tenis (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax foto)

Cosac a fost ales din primul tur, cu 124 de voturi în favoarea sa. Dintre delegaţii prezenţi la AG, 84 nu au votat pentru George Cosac.

La alegerile pentru postul de preşedinte al FR Tenis au mai candidat Ruxandra Dragomir, Mihai Rusu şi Şerban Ion.

Cosac: Voi face tot ce depinde de mine ca să refacem familia tenisului românesc

TITLURILE ZILEI

Fostul tenisman George Cosac a declarat, după ce a fost ales în fruntea federaţiei române de profil, că va face tot ce depinde de el pentru refacerea familiei tenisului românesc şi a chemat-o alături de el pe fosta conducătoare a forului, Ruxandra Dragomir.

"A fost o luptă foarte dură, dar plină de fair-play. Cred că cel mai bun a câştigat. Această lună în plus de când s-au amânat alegerile, din ianuarie, mi-a permis să iau legătura cu mai multe cluburi. Voi face tot ce depinde de mine să refacem familia tenisului românesc şi îl chem alături de mine şi pe Silviu Matei, dar şi pe fostul preşedinte Ruxandra Dragomir, care cu siguranţă ştie să piardă", a spus Cosac.

În ceea ce priveşte postul de căpitan dejucător al echipei României de Cupa Davis, Cosac a spus că va proceda conform statutelor. "Este o întrebare venită prea devreme. Voi face tot ce este statutar pentru că nu voi conduce singur", a precizat el.

Ruxandra Dragomir: Nu este grea înfrângerea, plec de aici cu fruntea sus

Ruxandra Dragomir a declarat că nu este o înfrângere grea, apreciind că a fost "o călătorie frumoasă" şi adăugând că pleacă "cu fruntea sus".

"Nu este grea înfrângerea, pentru că nu m-am aşteptat să câştig, deşi mi-aş fi dorit. A fost o înfrângere destul de mare, încă din primul tur. Sper ca prioiectele aflate în derulare să fie continuate. Nu consider că este o înfrângere gravă, totul a fost frumos, chiar dacă a fost greu. Cred că a fost o călătorie frumoasă şi plec de aici cu fruntea sus", a spus Dragomir, care a adăugat că nu ştie dacă va răspunde apelului lui Cosac de a fi alături de el în continuare.

Ţiriac: I-am spus lui Cosac că dacă în primele şase luni nu reuşeşte să renunţe

Ion Ţiriac, care a renunţat vineri la funcţia de preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Tenis, şi-a explicat decizia spunând că forul ar trebui să aibă ca preşedinte de onoare un om care să nu fie un jucător de tenis.

"Acum, cu alegerea lui Cosac, probabil că vor reveni cele 15 turnee futures şi mai sunt şi turneele challenger care reprezintă pâinea săracului, pentru că până acum jucătorii trebuia să meargă până la Buenos Aires pentru a obţine un punct. Cosac este un băiat tânăr, care le-a făcut pe toate, e un manager care ştie ce-i aia balanţă contabilă şi ce-i aia organizare. Depinde de vicepreşedinţii pe care îi va avea dacă are şi cu cine să facă treabă. I-am spus că dacă în primele şase luni nu reuşeşte să renunţe, dar cred că va face treabă", a adăugat fostul sportiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici