Halep, despre caricatura din "Charlie Hebdo": Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta / Ambasadoarea Franţei, despre ironizarea Simonei: Caricatura nu reprezintă opinia franceză

Liderul WTA, Simona Halep, a spus, vineri, că nu are nimic de comentat referitor la caricatura publicată în revista "Charlie Hebdo" în care apare cu trofeul Roland Garros strigând "Fiare vechi!", precizând că nu e în măsură să zică nimic despre asta.

15106 afișări
Imaginea articolului Halep, despre caricatura din "Charlie Hebdo": Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta / Ambasadoarea Franţei, despre ironizarea Simonei: Caricatura nu reprezintă opinia franceză

Simona Halep, despre caricatura din "Charlie Hebdo": Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta

"Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta", a declarat Simona Halep, întrebată ce părere are despre caricatura publicată în revista "Charlie Hebdo". Liderul WTA a fost prezent, vineri, la "Halep Challenge", o competiţie de hochei care se desfăşoară la patinoarul din Otopeni.

La rândul ei, ambasadoarea Franţei la Bucureşti Michèle Ramis a declarat vineri, referitor la caricatura publicată de revista Charlie Hebdo prin care este ironizată victoria Simonei Halep, că aceasta nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze.

TITLURILE ZILEI

"Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte deschiderea Sezonului România-Franţa. Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze", se arată în mesajul transmis de ambasadoarea Franţei, Michèle Ramis, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Revista satirică franceză Charlie Hebdo a publicat recent o caricatură prin care ironizează victoria Simonei Halep de la Roland Garros, în care aceasta apare strigând "Fiare vechi! Fiare vechi!".

Publicaţia franceză Charlie Hebdo este un săptămânal satiric, nonconformist, cunoscut pentru caracterul său profund antireligios şi pentru caricaturile cu profetul Mahomed, pe care le publică în mod regulat. În septembrie 2016, un oraş din Italia a ameninţat revista Charlie Hebdo că o va da în judecată, după ce aceasta a publicat caricaturi în care victimele cutremurului din Italia erau reprezentate de diverse tipuri de paste făinoase sau în care se sugerau că mafia era implicată în decesul acestora.

La 7 ianuarie 2015, cel puţin 12 persoane, inclusiv doi poliţişti, au murit în urma unui atac comis de militanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida. Cel puţin 12 persoane, inclusiv doi poliţişti, au murit pe 7 ianuarie 2015 într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Stéphane Charbonnier, directorul revistei satirice, şi caricaturiştii Jean Cabut, Bernard Verlhac şi Georges Wolinski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici