Ianis Hagi, caracterizat în termeni elogioşi de presa din Anglia: "Este un moment bun să zboare din cuib"

Performanţa echipei naţionale de tineret a României la EURO 2019 a atras toate privirile, iar unul dintre cei mai interesanţi "tricolori" pentru presa internaţională este Ianis Hagi.

2334 afișări
Imaginea articolului Ianis Hagi, caracterizat în termeni elogioşi de presa din Anglia:  "Este un moment bun să zboare din cuib"

Ianis Hagi, caracterizat de presa din Anglia

Pe site-ul 90min.com, fiul "Regelui", care a marcat două goluri în ambele meciuri jucate din grupa C, în faţa Croaţiei, scor 4-1, şi Angliei, scor 4-2, a fost lăudat de jurnaliştii din Anglia.

Aceştia l-au descris pe Ianis, notând cinci aspecte importante despre jucătorul pe care îl numesc "playmaker". Au început prin a spune că "s-ar putea să spuneţi că acest nume vă sună cunoscut - şi aveţi dreptate, chiar este".

1. "Tatăl lui este legendarul Gheorghe Hagi" - publicaţia notează că "Regele" a fost considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din Europa în perioada 1980-1990 şi a jucat la formaţii precum Real Madrid, Barcelona şi Galatasaray, "evoluând pe acelaşi rol pe care joacă Ianis, cu numărul 10 pe spate". În plus englezii scriu că cei doi lucrează împreună la clubul deţinut de Hagi, FC Viitorul, pe care l-a înfiinţat în 2009. Ianis a ajuns la echipă în 2014 şi a crescut în spiritul impus de tatăl lui, ceea ce îi aduce numai avantaje tânărului jucător.

TITLURILE ZILEI

2. "S-a transferat la Fiorentina...... Dar totul a mers prost" - în 2016-2017 a ajuns la formaţia din Seria A, Fiorentina, contra sumei de două milioane de euro, dar "în Italia, lucrurile nu au mers aşa cum a sperat". La plecarea sa de la formaţia "viola", Ianis a fost nominalizat pe lista prestigiosului concurs European Golden Boy. Aceştia mai notează că "acum, cu mai multă experienţă acumulată, este un moment bun să zboare din cuib".

3. "Arsenal ar fi interesată de el" - Hagi Jr. ar putea ajunge să joace în Premier League, "dacă zvonurile legate de interesul clubului pentru Ianis sunt adevărate". 90min.com scrie că echipa din Anglia "nu are un munte de bani la dispoziţie, iar Hagi costă în jur de 10 milioane de lire". În plus, englezii scriu că decarul echipei de tineret a României este dorit şi de echipe precum Sevilla, Ajax şi Anderlecht.

4. "Este căpitanul echipei FC Viitorul" - "Hagi are foarte multă încredere în fiul lui, astfel că l-a numit căpitanul echipei sale la o vârstă fragedă, 20 de ani". În plus englezii vorbesc şi despre performanţele lui Ianis din ultimul sezon.

5. "A impresionat la EURO U21" - Publicaţia citată menţionează că mijlocaşul de 20 de ani este om de bază în naţionala lui Mirel Rădoi, pentru care a înscris de două ori în două meciuri la turneul final.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici