Ilie Năstase: Justiţia din România este cea mai coruptă din lume

Fostul tenisman Ilie Năstase, care a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al FRT, şi-a motivat gestul prin faptul că nu mai doreşte ca numele său să fie asociat cu scandalurile de la federaţie şi prin faptul că o decizie judecătorească îl împiedică să realizeze proiectul academiei de tenis.

9 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase: Justiţia din România este cea mai coruptă din lume

Ilie Năstase: Justiţia din România este cea mai coruptă din lume

"Au existat mai multe motive. În primul rând, faptul că mi se terfeleşte numele ori de câte ori apare câte un scandal la federaţia de tenis. Numele meu este şi pe prima, şi pe ultima pagină a ziarelor. Un alt motiv îl reprezintă proiectul Academiei de tenis. De şase ani sunt în proces şi acum o judecătoare din Timişoara, Emilia Cioabă, a anulat o decizie a unui tribunal din Bucureşti. Nu mai înţeleg nimic din ţara asta! Justiţia din România este cea mai coruptă din lume. Pe mine justiţia m-a răstignit şi m-a învins. Avocatul meu nu mai găseşte cuvintele să-mi explice ce se întâmplă", a declarat Năstase pentru MEDIAFAX.

TITLURILE ZILEI

Fostul tenisman Ilie Năstase a anunţat, marţi, că a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Năstase spune că principalul motiv al deciziei sale îl constituie o decizie judecătorească dată în cazul Bazei Sportive Voinţa, pe care fostul tenisman dorea să o transforme în academie de tenis. Un al motiv al demisiei sale este cel legat de faptul că presa centrală a scris că FRT ar fi umflat cheltuielile de organizare ale meciului de Cupa Davis dintre România şi Franţa, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Sibiu. Potrivit unui articol din Evenimentul Zilei, suma totală cheltuită de FRT pentru partida cu Franţa ar fi de 450.000 de euro, dintre care aproximativ 200.000 de euro de la Guvern, 55.000 de euro de la Primăria Sibiu şi 28.000 de euro de la Consiliul Judeţean Sibiu, după ce în alte situaţii costurile de organizare a unei întâlniri de Cupa Davis nu au depăşit 100.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici