INEDIT: Gheorghe Popescu, antrenorul echipei de fotbal a deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava

Fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal Gheorghe Popescu a fost, marţi, antrenorul echipei de fotbal a deţinuţilor de la Jilava, care a participat la un turneu la care au luat parte echipe de la mai multe penitenciare, meciurile fiind arbitrate de Ion Crăciunescu, potrivit unor surse din ANP.

953 afișări
Imaginea articolului INEDIT: Gheorghe Popescu, antrenorul echipei de fotbal a deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava

Gheorghe Popescu, antrenorul echipei de fotbal a deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că pe terenul de minifotbal de la Penitenciarul Jilava a avut loc un turneu la care, pe lângă echipa gazdă, au participat echipe de la penitenciarele Poarta Albă, Giurgiu, Mărgineni, Ploieşti, Rahova şi Găeşti.

Echipa Penitenciarului Jilava l-a avut pe bancă, în poziţia de antrenor, chiar pe fostul mare internaţional Gheorghe Popescu, care execută o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, în dosarul privind transferurile unor jucători de fotbal.

TITLURILE ZILEI

Toate meciurile au fost arbitrate de Ion Crăciunescu, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Echipa de la Jilava, din care au făcut parte fostul internaţional Gheorghe Popescu şi fostul manager general al FC Steaua Mihai Stoica, a câştiga competiţia.

Fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu, cel care a oficiat partidele disputate la Penitenciarul Jilava, a declarat agenţiei MEDIAFAX că Gică Popescu şi Mihai Stoica au fost atât antrenori, cât şi jucători ai echipei câştigătoare.

"A fost o competiţie organizată excelent. Meciurile s-au disputat pe terenul din interiorul Penitenciarului Jilava. Arbitrii am fost eu şi Viorel Sandu. A câştigat echipa Penitenciarului Jilava competiţia, echipa lui MM Stoica şi a lui Gică Popescu. Au jucat amândoi, au jucat în apărare. Au jucat foarte bine. Dar e normal asta, la Gică Popescu mă aşteptam să joace impecabil, dar şi MM Stoica a jucat foarte bine. Şi, din câte am înţeles, amândoi au făcut pregătirea cu echipa. Au fost antrenorii. Se vedea că este echipa mai pregătită. Finala au jucat-o cu Severinul şi au câştigat-o cu 3-0. Dar nu asta contează, v-am spus, m-a impresionat foarte mult organizarea acestui turneu", a spus Crăciunescu.

Meciurile de fotbal s-au disputat în cadrul Festivalului Naţional Interpenitenciar, ediţia a II-a.

"Organizarea evenimentului a urmărit consolidarea şi dezvoltarea reţelei de suport pentru deţinuţi prin promovarea activităţilor culturale, artistice şi sportive desfăşurate în colaborare cu societatea civilă, pentru optimizarea intervenţiei derulate de către reprezentanţii instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale în unităţile de detenţie şi creşterea şanselor de recuperare socială a persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate", a arătat Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat de presă.

Pe lângă meciurile de fotbal, au mai fost organizate un concurs de alergare, mai multe spectacole de muzică susţinute de deţinuţi, ateliere de discuţii pe diverse teme, o expoziţie cu vânzare a obiectelor confecţionate în închisoare şi a fost vizitat Fortul 13 Jilava - Memorialul Rezistenţei Antitotalitariste.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători. Alături de el au fost condamnaţi Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Nețoiu, şi Jean Pădureanu.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, iar Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie.

Şi Gheorghe Popescu ar putea fi eliberat condiţionat, după ce Judecătoria Sectorului 4 a stabilit că îndeplineşte criteriile, o decizie definitivă urmând să fie dată însă de Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici