Inflaţia afectează şi Formula 1. FIA aprobă modificări ale plafonului bugetar

Formula 1 a aprobat vineri o mică creştere a plafonului bugetar anual de 140 de milioane de dolari pentru fiecare echipă, pentru a contribui la reducerea poverii inflaţiei şi a facturilor în creştere la energie şi transport.

197 afișări
Imaginea articolului Inflaţia afectează şi Formula 1. FIA aprobă modificări ale plafonului bugetar

Schimbarea a fost anunţată de FIA, după o reuniune a comisiei de Formula 1 la Marele Premiu al Austriei şi a fost aprobată de majoritatea necesară cu nouă din cele 10 echipe.

„Creşterea rapidă a ratei inflaţiei de la sfârşitul anului 2021 a afectat echipele de Formula 1, iar FIA şi Formula 1 consideră că acest lucru creează un risc de neconformitate cu regulamentul financiar dacă nu se iau măsuri", a precizat forul de conducere.

Propunerea organismului de conducere permitea „indexarea la o rată limitată de 3,1%".

Acest lucru ia în considerare un prag iniţial de inflaţie de 3% deja prevăzut în regulamente şi care permite o capitalizare începând cu 2023, a adăugat acesta.

„Acest lucru va păstra integritatea pe termen lung a regulamentelor financiare", a spus acesta.

Comisia a decis, de asemenea, prin vot majoritar, să permită testele de pre-sezon în afara Europei anul viitor, cu patru zile înainte de primul eveniment.

Regulile actuale stipulează testarea în Europa, cu excepţia cazului în care este agreată de o majoritate a echipelor.

De asemenea, a existat o discuţie despre un proiect de directivă tehnică ce poate să abordeze preocupările legate de siguranţă ca urmare a faptului că monoposturile au trepidat în prima parte a sezonului.

Comisia a decis să amâne punerea în aplicare a directivei până la Marele Premiu al Belgiei din 28 august, pentru a le da timp echipelor să facă actualizările necesare la planşele de sub maşină şi la ansamblurile de alunecare.

„Au fost discutate, de asemenea, mai multe acţiuni propuse pentru a aborda această problemă în regulamentul tehnic din 2023, cu direcţii clare care vor fi transmise comitetului consultativ tehnic", se mai arată în comunicat.

Comisia a confirmat că regulamentele privind grupurile motopropulsoare din 2026 sunt aproape de a fi finalizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici