INTERVIU: Nimic despre fotbal, cu Gică Popescu

Gică Popescu nu a vrut să îşi conducă Ferrari-ul, a învăţat pe rupte pentru facultate în cantonamentele cu Galatasaray şi îşi petrece weekendurile gătind şi mergând la librărie. Punem pariu că nu ştiaţi asta despre el.

502 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Nimic despre fotbal, cu Gică Popescu

Gică Popescu (Imagine: Laurentiu Mich/ Mediafax Foto)

Ce aţi făcut cu primii bani câştigaţi din fotbal?

Primii bani pe care i-am câştigat din fotbal, la echipa de tineret a Craiovei, au fost 800 de lei. Echipa avea prime de 200 de lei la fiecare meci câştigat, am câştigat într-o lună 4 meciuri şi cu respectivii banii mi-am luat prima pereche de blugi Wrangler. Lucrurile astea nu ai cum să le uiţi.

Atunci când am plecat de la Calafat la Craiova, plecasem cu blugii surorii mele. Am rugat-o să-mi dea perechea ei de blugi, aveau un petec între picioare. I-am zis: Cu primii bani o să-mi cumpăr o pereche de blugi.

Cum vă petreceaţi timpul liber atunci?

Nu prea aveam posibilităţi de petrecere a timpului. Mergeam dimineaţa la şcoala, la liceul de chimie. Mergeam 25 de minute pe jos până la liceu, la prânz veneam acasă şi încercam să fac temele, ceea ce era foarte greu, deoarece stateam în cămin, câte 4 în cameră. Majoritatea nu aveau  obiceiul sa meargă la şcoală, să îşi facă temele, si imi era foarte greu să mi le fac şi eu. Reuşeam să fac o mică parte, iar  a doua zi dimineaţa plecam mai devreme la şcoală şi încercam să învăţ în pauzele dintre ore. Am avut o capacitate de reţinere foarte bună şi pricepeam repede.

Mulţi dintre colegii mei de la echipa de tineret ieşeau în oraş, dar eu eram timid, pentru că nici nu aveam haine cum aveau ei. Erau îmbrăcaţi bine, aveau un aer de superioritate. Mergeau în discoteca de la cămin. Eu eram cuminţel, îmi aduc aminte că treceau să ma ia şi pe mine, băteau la uşă, iar eu nu răspundeam pentru că îmi era ruşine să ies cu ei, mă simţeam inferior din punct de vedere vestimentar.

În perioada studenţiei cum a fost?

În timp ce eram student la Sport, era ultimul an pe care îl aveam la Galatasaray. Unul dintre examene îl aveam cu cel care era preşedinte la şcoala mea de fotbal, era şi profesor la universitate. Mai întâi m-am dus la examen nepregătit, crezând că o să fie mai uşor. M-a întrebat dacă sunt pregătit şi i-am spus: „oarecum”. Şi, pentru a nu mă examina aşa, mi-a dat o carte şi mi-a spus să o învăţ pe toată.

Era ultima zi de vacanţă şi am plecat cu echipa în cantonament în Elveţia. L-am rugat pe Fatih Terim să îmi dea o cameră singur, pentru a putea învăţa şi între cele între cele 3 antrenamente zilnice, am învăţat cartea de la un capăt la altul. M-am întors la examen, şi profesorul m-a întrebat: „ce ai învăţat foarte bine?” L-am rugat să ia cartea şi să o deschidă unde doreşte. Mi-a dat o anumită temă şi, după 10 minute, şi-a dat seama că ştiu. I-am spus „nu, după cât am învăţat, lăsaţi-mă măcar jumătate de oră”. Aşa am luat 10 la examen.

Citeşte interviul integral cu Gică Popescu pe www.gq.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici