JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Problema tehnică de la ceremonia de deschidere, mascată pentru telespectatorii ruşi

O problemă tehnică din timpul ceremoniei de vineri seară de pe Stadionul Fişt din Soci, şi anume ratarea deschiderii unuia din cele cinci inele olimpice, a fost mascată pentru telespectatorii ruşi, care au văzut la televizor toate cercurile deschise.

993 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Problema tehnică de la ceremonia de deschidere, mascată pentru telespectatorii ruşi

Problema tehnică de la ceremonia de deschidere a JO, mascată pentru telespectatorii ruşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul a avut loc în primul segment al ceremoniei. Show-ul de la Soci a fost deschis cu o "călătorie în timp" ce a arătat diversitatea ţării ce se întinde pe nouă fusuri orare şi are o populaţie de 114 milioane de locuitori. La finalul momentului, au coborât deasupra arenei "cinci fulgi de nea", dintre care patru s-au deschis pentru a forma cercurile olimpice. Al cincilea nu s-a deschis, din cauza unei defecţiuni.

Telespectatorii televiziunii ruse au văzut fulgii începând să de deschidă, iar în momentul în care fulgul aflat în dreapta sus s-a blocat imaginea a fost mutată asupra publicului. După un plan cu publicul, imaginea televiziunii a revenit asupra celor cinci fulgi transformaţi în inele olimpice.

TITLURILE ZILEI

Cei 40.000 de spectatori prezenţi în Stadionul Fişt şi telespectatorii care au urmărit ceremonia transmisă prin semnalul internaţional au putut observa însă incidentul tehnic. În Rusia, transmisia TV a ceremoniei s-a făcut cu un decalaj de aproximativ 15 secunde.

"Fulgii s-au deschis pentru a forma inelele olimpice, dar unul din inele nu a funcţionat", au precizat organizatorii într-un comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici