Jose Mourinho, anchetat pentru evaziune fiscală

Cu doar 48 de ore înainte de confruntarea cu Chelsea din Premier League, managerul lui Manchester United, Jose Mourinho, a fost la un tribunal din Madrid pentru a depune mărturie în faţa unui judecător în legătură cu acuzaţiile de evaziune fiscală de până la 3,3 milioane de euro.

160 afișări
Imaginea articolului Jose Mourinho, anchetat pentru evaziune fiscală

Jose Mourinho, anchetat pentru evaziune fiscală

Cazul se referă la drepturile de imagine ale portughezului din perioada în care era antrenorul principal al echipei Real Madrid. Mourinho se presupune că nu a declarat venituri impozabile de 1,6 milioane de euro în 2011 şi de 1,7 milioane de euro în 2012.

În iunie, antrenorul în vârstă de 54 de ani a dat o declaraţie, prin intermediul agentului său, în care a spus că a soluţionat această problemă cu autorităţile fiscale din Spania, lucru pe care l-a repetat când a părăsit Tribunalul din Madrid, vineri, după o scurtă audiere.

TITLURILE ZILEI

"E simplu. Am plecat din Spania în 2013 cu informaţiile şi convingerea că situaţia mea cu autorităţile fiscale era perfect legală. Câţiva ani mai târziu am aflat că au deschis o investigaţie şi mi-au spus că pentru a-mi normaliza situaţia am fost nevoită să plătesc o sumă de bani. Nu am răspuns, nu m-am certat. Am plătit şi am semnat că sunt de acord şi cazul este închis. Pentru asta am fost aici, doar cinci minute, pentru a-i spune judecătorului exact ce v-am spus şi vouă. Nimic altceva." a spus Mourinho

Judecătorul va decide dacă acest caz va fi judecat sau nu.

Nu este primul caz în care oameni din fotbal ajung în Tribunalele din Spania, acuzaţi de evaziune fiscală.

Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare şi a primit o amendă de 2,1 milioane de euro în 2016 pentru neplata taxelor. Ulterior, pedeapsa cu închisoarea a fost înlocuită cu o amendă suplimentară.

Şi Cristiano Ronaldo are la rândul său probleme cu justiţia. Este acuzat ca s-a sustras de la plata a 14,7 milioane de euro, tot din drepturile sale de imagine între 2011 şi 2014. procesul este încă pe rol la un Tribunal din capitala Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici