Larisa Iordache, medalie de bronz la individual-compus, la Campionatele Mondiale de gimnastică. Românca s-a calificat la Jocurile Olimpice

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit, joi seară, medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Glasgow, în finală la individual-compus, în timp ce Laura Jurca s-a clasat pe locul 8.

5692 afișări
Imaginea articolului Larisa Iordache, medalie de bronz la individual-compus, la Campionatele Mondiale de gimnastică. Românca s-a calificat la Jocurile Olimpice

Larisa Iordache, medalie de bronz la individual-compus, la Campionatele Mondiale de gimnastică. Românca s-a calificat la Jocurile Olimpice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Notele obţinute de gimnastele noastre în finală la individual-compus sunt următoarele:

Larisa Iordache – bârnă 14.766, sol 14.475, sărituri 15.066, paralele 14.800 (total 59.107);

Laura Jurca – sol 13.900, sărituri 15.133, paralele 13.733 şi bârnă 13.966 (56.732).

Medalia de aur a fost cucerită de Simone Biles (SUA, 60.399 puncte), iar cea de argint de compatrioata sa Gabrielle Douglas (59.316).

La ediţia din 2014, Larisa Iordache a cucerit medalia de argint la individual-compus.

TITLURILE ZILEI

Prin reuşita de joi seară, Larisa Iordache a obţinut şi calificarea individuală la JO de la Rio, unde conform regulamentului ajung toţi medaliaţii din probele individuale, dacă echipele ţărilor lor nu s-au calificat direct la Olimpiadă.

Finala la individual-compus a fost singura în care România a avut reprezentante, după ce echipa tricoloră s-a clasat pe locul 13 în calificări, ratând atât finala pe echipe şi, implicit, calificarea directă la JO din 2016, precum şi finalele pe aparate. Astfel, echipa feminină a României va evolua în cadrul turneului preolimpic de anul viitor, între 16-19 aprilie, pentru unul din ultimele patru locuri calificante la JO.

La CM de la Glasgow, România va mai fi reprezentată de Cristian Băţagă, vineri, în finală la individual-compus, şi de Marian Drăgulescu, duminică, în finala de la sărituri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici