Liga Profesionistă de Fotbal din Spania, amendată pentru spionaj prin aplicaţia oficială "La Liga"

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a fost amendată cu 250.000 de euro în urma scandalului care a afectat peste 50.000 de utilizatori ai aplicaţiei oficiale "La Liga".

88 afișări
Imaginea articolului Liga Profesionistă de Fotbal din Spania, amendată pentru spionaj prin aplicaţia oficială "La Liga"

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania, amendată pentru spionaj prin aplicaţia oficială "La Liga"

Potrivit The Guardian, aplicaţia activa automat microfonul pentru a afla dacă utilizatorul se află într-un bar unde meciuri din prima ligă spaniolă ar putea fi transmise ilegal, fără a avea licenţa necesară. Folosindu-se şi de locaţia utilizatorilor, oficialii spanioli aflau dacă restaurantul sau barul respectiv are o licenţă plătită pentru astfel de meciuri de fotbal sau este o trasmisie piratată.

Agenţia pentru Protecţia Datelor din Spana (AEPD) a amendat Liga din Spania cu 250.000 de euro, după ce telefoanele a peste 50.000 de utilizatori au fost afectate, mai scrie sursa citată: "La Liga a comis o greşeală forte mare prin încălcarea protecţiei datelor, neinformând utilizatorii de activarea microfonului".

Potrivit The Telegraph, strategia La Liga a dat roade, peste 600 de cazuri de transmisie ilegală fiind descoperite cu ajutorul aplicaţiei oficiale. Într-un comunicat oficial, Liga Profesionistă de Fotbal din Spania anunţase că a avut pierderi de aproximativ 400 de milioane de euro anual din cauza celor aproximativ 60.000 de restaurante sau baruri care nu cumpără un abonament pentru a transmite în mod legal partidele din campionatul spaniol.

"Dezaprobăm total decizia aceasta şi considerăm că amenda este una incorectă. Credem că AEPD nu a depus îndeajuns de mult eforrt pentru a înţelege cum funcţionează această tehnologie. Astfel, vom contesta această decizie pentru a arăta că am acţionat legal şi responsabil", a fost reacţia La Liga.

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici