Liverpool a câştigat Supercupa Europei

Liverpool a câştigat Supercupa Europei, după un meci decis la loviturile de pedeapsă, în faţa lui Chelsea. La finalul celor 120 de minute scorul a fost 2-2.

191 afișări
Imaginea articolului Liverpool a câştigat Supercupa Europei

Liverpool a câştigat Supercupa Europei

Chelsea a început mai bine meciul şi a marcat după mai multe ocazii importante ratate. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 36, când atacantul francez Giroud a fost servit ideal de Pulisic şi a trimis balonul printre picioarele portarului Adrian. Liverpool a început să preseze mai mult, dar în cele din urmă egalarea a venit la 3 minute de la reluarea părţii secunde, prin Mane, după o pasă a brazilianului Firmino. Acesta avea să fie şi scorul celor 90 de minute, astfel că Supercupa Europei a intrat în prelungiri. În reprizele adiţioanale, s-a mai marcat de două ori.

Echipa lui Jurgen Klopp a punctat prima prin acelaşi Mane, în minutul 95, după o pasă a lui Firmimo. De partea cealaltă, Chelsea a marcat prin Jorginho, minutul 101, după o lovitură de pedeapsă discutabilă. Totul s-a decis la loviturile de la 11 m, acolo unde jucătorii lui Liverpool au fost mult mai concetraţi. Au transformat 5 execuţii, în timp ce fotbaliştii lui Chelsea au ratat ultima lovitură, prin Abraham.

Echipele de start:
Liverpool: Adrian - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (înlocuit cu Arnold, min 91) - Milner, Fabinho, Henderson - Chamberlain (înlocuit cu Firmino, min. 46), Mane (min. 48, 95, înlocuit cu Origi, min. 103), Salah
Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Zouma, Christensen (înlocuit cu Tomori, min. 84), Emerson - Kovacic (înlocuit cu Barkley, min 101), Kante, Jorginho (min. 101) - Pedro, Giroud (min. 36, înlocuit cu Abraham, min 74), Pulisic (înlocuit cu Mount, min 74).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici