Lumea fotbalului, zguduită de un nou scandal: Clubul Anderlecht, suspectat de spălare de bani

Fotbalul din Belgia, zguduit din nou de probleme cu legea. Poliţia a percheziţionat sediul Federaţiei Belgiene de Fotbal, dar şi pe cel al clubului Anderlecht, fosta echipă a lui Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu.

850 afișări
Imaginea articolului Lumea fotbalului, zguduită de un nou scandal: Clubul Anderlecht, suspectat de spălare de bani

Lumea fotbalului, zguduită: Clubul Anderlecht, suspectat de spălare de bani de poliţia din Belgia

Presa belgiană scrie că procurorii au adus acuzaţii de spălare de bani în transferurile de jucători.

De asemenea, birourile Federaţiei belgiene de fotbal au fost vizitate de către anchetatori, care au ridicat mai multe dosare. Fostul club al lui Nicolae Stanciu nu a dorit să facă deocamdată niciun comentariu legat de acest subiect, exprimându-şi doar dorinţa de a coopera cu autorităţile judiciare.

Parchetul federal belgian, care coordonează această anchetă, a precizat că acţiunea nu are legătură cu operaţiunea "Mâini curate", în curs de desfăşurare în fotbalul belgian. Conform radio-televiziunii belgiene, printre transferurile vizate de anchetatori se află şi cel al internaţionalului sârb Aleksandar Mitrovic, de la Anderlecht la Newcastle United, efectuat în 2015.

TITLURILE ZILEI

Nu e prima dată când clubul Anderlecht e "vizitat" de poliţişti. Aceştia au mai descins la sediul campioanei Belgiei şi în octombrie 2018, în cadrul operaţiuni "Mâini curate", care vizează agenţi, arbitri şi cluburi din prima ligă belgiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici