Maratonul Internaţional Bucureşti: Ce restricţii de circulaţie se vor aplica pe traseul concursului

Traseul pe care se va desfăşura ediţia din acest an a Maratonului Internaţional Bucureşti va fi închis circulaţiei rutiere sâmbătă, între orele 8.00 şi 12.00 şi duminică, între orele 6.00 şi 16.00, se arată într-un comunicat remis marţi de Asociaţia Bucharest Running Club.

1074 afișări
Imaginea articolului Maratonul Internaţional Bucureşti: Ce restricţii de circulaţie se vor aplica pe traseul concursului

Maraton (Imagine: Radu Tuta/Arhiva Mediafax Foto)

Maratonul Internaţional Bucureşti se va desfăşura pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, prin organizarea separată a curselor de copii, în 8 octombrie, urmând ca pe 9 octombrie să se desfăşoare cele trei probe competitive, maraton, semimaraton şi ştafetă şi o cursa populară de 3,5 kilometri. Organizatorii au fost nevoiţi să găsească alt traseu decât cel din jurul Palatului Parlamentului, pe care se desfăşura în mod normal competiţia, deoarece în perioada 7-11 octombrie are loc în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, Adunarea Parlamentară a Statelor Membre NATO.

Potrivit comunicatului citat, sâmbătă, când este programat Crosul Copiilor, cu startul în Piaţa Alba Iulia, pe Bulevardul Unirii, întoarcere la intersecţia cu Lucian Blaga şi finiş în Piaţa Alba Iulia, circulaţia va fi întreruptă între orele 8.00 şi 12.00.

Duminică, când circulaţia pe traseu este închisă între orele 6.00-16.00, vor avea loc două curse:

- Cursa Populară Gillette (3,5 km): se porneşte pe partea interioară a traseului, până la primul semafor către Unirea, punct de întoarcere, intersecţia cu Lucian Blaga înapoi pe Bulevardul Unirii către Piaţa Alba Iulia, intrare pe Bd. Burebista (200 m), întoarcere la rond Alba Iulia spre dreapta pe Bd. Decebal, până la intersecţia cu Mihai Bravu, întoarcere la trecerea de pietoni de pe Bd. Decebal, înapoi pe Bd. Decebal până la rond Alba Iulia, Finish - intră pe poartă pe interiorul pieţei.

- Cursele Competitive (42 km, 21 km şi ştafetă): Start Alba Iulia, se porneşte pe partea exterioară a traseului, se continuă până la intersecţia Bd. Unirii şi Bd. Brătianu, se întoarce la stânga pe Splaiul Unirii pe pod, şi se continuă până la intersecţia cu Mihai Bravu, unde se întoarce înapoi pe Splaiul Unirii, se face stânga la Pasaj Mărăşeşti pe Bd. Mircea Vodă, apoi dreapta pe Bd. Unirii până la Piaţa Alba Iulia, se continuă pe Bd. Burebista 200 m, apoi dreapta pe Bd. Decebal până la intersecţia cu Mihai Bravu, întoarcere la trecerea de pietoni de pe Bd. Decebal, înapoi pe Bd. Decebal şi se continuă pe Bulevardul Unirii. Acest traseu se repetă de 4 ori. Finish - Piaţa Alba Iulia, pe interiorul pieţei.

În intervalul menţionat liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic Român şi Federaţia Română de Atletism.

Competiţia este acreditată internaţional, înscrisă în lista oficială a maratoanelor lumii şi afiliata AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor Stradale).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici