Mărgăritescu plănuia cu un complice să scape de maşina furată vânzând-o în R. Moldova

Tribunalul Bucureşti arată în motivarea deciziei prin care dinamovistul Mărgăritescu a fost eliberat, iar alte şase persoane, între care şi fraţii Magherescu, au fost arestate preventiv că fotbalistul cunoştea situaţia maşinii şi că încerca să scape de ea prin înstrăinarea ei în Republica Moldova.

94 afișări
Imaginea articolului Mărgăritescu plănuia cu un complice să scape de maşina furată vânzând-o în R. Moldova

Mărgăritescu plănuia cu un complice să scape de maşina furată vânzând-o în R. Moldova (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit motivării deciziei prin care Tribunalul a dispus cercetarea în libertate a dinamovistului Andrei Silviu Mărgăritescu, că acesta ar fi avut cunoştinţă că maşina Audi A8 pe care a achiziţionat-o era furată, context în care a plănuit să scape de ea prin înstrăinarea ei în Republica Moldova.

"Faptul că inculpatul cunoştea situaţia autoturismului rezultă din declaraţiile coinculpatului Cătălin Teodor Băleanu, care l-a ajutat pe acesta să înmatriculeze autoturismul în cauză la IPJ Argeş pe numele său", reţine Tribunalul în documentul citat.

"Acest lucru mai rezultă şi din actele ridicate cu ocazia percheziţiei, respectiv o procură notarială pin care inculpatul Mărgăritescu îl împuternicea pe Teodor Băleanu să înstrăineze maşina abia achiziţionată către o persoană din Republica Moldova, ştiut fiind că înstrăinarea unei maşini către o persoană dintr-un stat din spaţiul ex-sovietic este o cale simplă de a se pierde urma respectivului autoturism", mai precizează instanţa în document.

"La toate acestea se adaugă faptul că între Mărgăritescu şi inculpatul T. nu există relaţii de duşmănie, de natură să pună la îndoială susţinerile lui T. după cum trebuie reţinută şi imposibilitatea lui Mărgăritescu de a da o explicaţie logică susţinerilor coinculpatului", conchide judecătorul în motivare.

În 19 aprilie, Tribunalul Bucureşti a decis ca mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu să fie cercetat în libertate pentru tăinuire în dosarul privind furtul unor maşini de lux, iar în cazul celorlalţi şase reţinuţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Andrei Mărgăritescu şi celelalte şase persoane au fost reţinuţi, în 19 aprilie, de procurorii Parchetului Capitalei, după ce au fost audiaţi la Serviciul Furturi Auto, în dosarul privind furtul unor maşini de lux.

Procurorii bucureşteni au spus că nu vor contesta decizia de cercetare în libertate a lui Adrian Mărgăritescu, deoarece în timpul audierilor de la instanţă, acesta a decis să coopereze şi să ofere detalii.

În cazul furtului unor maşini de lux, procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală pe numele a nouă persoane, printre care se află mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar al echipei de fotbal Dinamo, Cristi Munteanu, pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi tăinuire.

Cristi Munteanu este cercetat în libertate, pentru tăinuire, cu interdicţie de a părăsi localitatea, măsură dispusă de către procurorul de caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici