Video Marius Tucă Show. Dobre: Cu Darren Cahill lângă noi, Simona n-ar mai pierde un meci tot anul. Nici Federer nu e aşa independent ca ea/ Cred că putem câştiga US Open

Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre performanţa româncei de la Wimbledon, la emisiunea "Marius Tucă Show" . Omul care stă în spatele campioanei a povestit toate trăirile de la Marele Şlem, momentul în care a simţit că Simona va câştiga turneul şi rolul antrenorului în pregărtirea unui sportiv de nivel superior.

9759 afișări

Nici Federer nu este aşa independent ca Simona

Antrenorul Simonei Halep, Daniel Dobre, a vorbit despre punctele forte ale fostului lider mondial. Dobre a comparat-o pe jucătoarea noastră cu cei mai buni jucători din tenisul mondial, Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic.

"Simona este cea mai independentă jucătoare, cred că nici Federer nu este aşa independent ca Simona. Am văzut momente la turnee, înainte de meci, când ploua sau în alte momente, dacă îi vezi pe Federer, Nadal şi Djokovic cum se distrează ca nişte copii, râzi. Apoi, când vine coach-ul şi îi zice lui Federer să meargă să vorbească despre meci, pleacă instantaneu şi merge ca un bebeluş

Simona este o fire foarte independentă, d-asta este acolo sus. Este cu totul altfel şi d-asta cred că este acolo unde este", a explicat Daniel Dobre în cadrul emisiunii Marius Tucă Show (mediafax.ro).

În plus, antrenorul lui Halep a dezvăluit care este relaţia lui cu Simona şi cum se împacă temperametul lui cu cel al câştigătoarei turneului de Mare Şlem, Wimbledon 2019.

"Eu sunt calm in aparenţă, în sinea mea sunt vulcanic şi sar destul de repede la beregata cuiva. Nedreptatea, lipsa de respect, minciună, nu pot să le suport. Ea este vulcanică şi pasională. Ei nu îi plac certurile şi lucrurile agresive, disputele verbale.

Eu pot să accept orice de la un sportiv dacă din punctul de vedere al dăruirii, al pasiunii îşi face treaba. Nu mă deranjează dacă ţipă o dată sau de două ori pentru că ştiu că de 10 ori a tras şi şi-a făcut treaba.

Simonei Halep îi plac liniştea şi echilibrul", a mai spus Daniel Dobre, care a precizat ce lucruri stau la baza unei relaţii bune între un jucător şi un antrenor:

"Respectul şi încrederea sunt baza. Pe ultima o câştigi ca antrenor prin sfaturi, dar nu orice fel de sfaturi. Sunt jucători cărora le place să vorbească foarte mult, iar alţii au nevoie de două cuvinte şi fac imediat. Ea (n.red. - Simona Halep) aşa este, face imediat.

„Preia imediat şi pentru că la nivelul ei nu poţi da sfaturi care vor fi bune peste cinci luni, în momentul în care cineva vede că sfatul tău duce la un progres rapid, atunci încrederea creşte".

Wimbledon 2019 e al doilea turneu de Mare Şlem câştigat de Simona Halep în carieră, după ce a triumfat şi la Roland Garros 2018. În finală, sportiva noastră a trecut în două seturi (6-2; 6-2), de Serena Williams, după mai puţin de o oră de joc.

Virginia Ruzici a spus că Simona Halep va câştiga turneul de la Wimbledon

„Am observat asta de la turneul premergător celui de la Wimbledon. Am ajuns la concluzia că poate să arate bine. Ne-am uitat pe tablou, era foarte greu. Ulterior, trecând de la meci la meci, doamna Virginia Ruzici a zis că va câştiga turneul. Părerea mea a fost că are o şansă, dar Simona nu era prea convinsă. Zicea că o spun doar aşa. Trebuie să te duci cu gândul că poţi să câştigi fiecare meci, aşa s-a dus şi aşa s-a întâmplat.

Ne-am simţit bine. Noi din tribună, ea din teren. Simţim starea ei, comunicăm la nivel regulamentar, la turneele WTA cobor lângă ea. La concursurile de Mare Şlem mă uit la ea şi ne înţelegem din priviri. Are momente în care se descurcă mai bine singură, dar sunt momente când are nevoie şi de mai multă energie din lojă”, a spus Daniel Dobre în cadrul emisiunii Marius Tucă Show (Mediafax.ro).

Wimbledon 2019 e al doilea turneu de Mare Şlem câştigat de Simona Halep în carieră, după ce a triumfat şi la Roland Garros 2018. În finală, sportiva noastră a trecut în două seturi (6-2; 6-2), de Serena Williams, după mai puţin de o oră de joc.

Simona Halep este sportivul ideal

După un turneu foarte bun la Wimbledon, aspecte despre viaţa şi profesionalismul Simonei Halep încep să iasă la suprafaţă. Daniel Dobre, antrenorul româncei, a declarat că seriozitatea cu care sportiva tratează fiecare zi de antrenament îl uimeşte.

Deşi afirmă că nu există sportiv perfect, Dobre spune că Halep este tipul atletului ideal, alături de care poţi lucra şi alături de care poţi face performanţe mari, aşa cum s-a întâmplat în Marea Britanie. ”Halep e sportivul ideal, aproape perfect. O ştiu de pe timpul junioratului. A fost printre ultimele din generaţia ei care a câştigat un turneu. A jucat bine mereu. Firicel Tomai a antrenat-o, o ştie de mică, a văzut-o toată ziua şi spunea că are stofă de numărul 1. Jucase o finală la junioare, bătuse jucătoare foarte bune şi dădea semne că poate ajunge sus. Alt lucru care a ajutat-o foarte mult este ambiţia.

Raluca Olaru a fost locul 60 WTA înainte ca Simona să iasă în faţă, Dulgheru a câştigat turnee. Se poate să câştigi şi venind din România, dar ea a ştiut să îşi bătătorească drumul; a avut şi calităţi. Din familie a primit valori importante. Sunt lucruri care ţin de tine, cu care te formezi. Ea nu întârzie niciodată la antrenamente de exemplu. Pare un lucru banal, dar într-un astfel de sport, punctualitatea duce la perfecţiunea loviturilor, e vorba de un centimetru la anumite lovituri. A fost mereu motivată din copilărie şi asta contează foarte mult. Dacă îi spui copilului că e prost şi că nu reuşeşte, aşa se întâmplă”, a declarat Daniel Dobre la Marius Tucă Show (Mediafax.ro).

Simona Halep nu citeşte ce se scrie despre ea

Daniel Dobre, antrenorul cu care Simona Halep a câştigat Wimbledon 2019, a vorbit despre mesajele publicate pe reţelele de socializare de contestatarii fostului lider mondial.

Omul care i-a fost alături din martie susţine că anumite cuvinte ajung până la Simona, dar că aceasta încearcă să-şi păstreze echilibrul: "Simona nu citeşte ce se scrie despre ea, dar uneori mai ajung la ea lucruri. Nu neapărat că nu-i fac bine. Kerber a pierdut în turul doi, iar eu citesc presa germană. Nu am găsit un cuvânt urât care să o tragă în jos. A pierdut, a zis că vrea să se odihnească şi au trecut peste. Simona vrea să transmită că s-ar putea lucra şi la noi într-un mod pozitiv, cu înţelegere, răbdare. Sunt mulţi sportivi care din punct vedere tactic performează bine, dar mental nu sunt ok. Cred că lumea trebuie să preia şi mesajele pe care le transmite. Simona transmite mesaje şi pentru cei care vin din urmă. Halep e sportivul ideal, perfect, total, aproape perfect, că nu există perfecţiune. Eu o ştiu de mult timp", a declarat antrenorul Simonei Halep la Marius Tucă Show (Mediafax.ro).

Daniel Dobre s-a şcolit în antrenorat în Germania, între 1994 şi 2000, perioadă pe care a petrecut-o la academia lui Gunther Bosch.

Simona Halep accepta foarte greu înfrângerile. Îi era ruşine

Simona Halep e noua campioană de la Wimbledon 2019, deţinătoare a trofeului Roland Garros 2018 şi fost lider mondial, dar nimic nu ar fi fost posibil fără Darren Cahill, care a înţeles cum să gestioneze relaţia cu eleva sa.

Dezvăluirea a fost făcută de Daniel Dobre, actualul antrenor al Simonei, care a vorbit despre una dintre marile probleme din tenis. Omul care i-a fost alături din martie 2019 susţine că partea mentală contează mult într-un meci, dar şi pe termen scurt, mediu şi lung. De-a lungul timpului, Halep a învăţat să-şi gestioneze emoţiile: "Simona a jucat tenis bine de mai mulţi ani. S-a schimbat mult din punct de vedere al experienţei, al trăirilor pe care le are, al gestionării momentelor dificile, al acceptării înfrângerii. Accepta greu înfrângerile înainte", a declarat Dobre la Marius Tucă Show (Mediafax.ro).

Apoi, Dobre a detaliat: "Vă spun un lucru şi o spun din trăirile mele. Şi eu am jucat, dar la un nivel mult mai mic. Ruşinea! Ruşinea de a pierde! Joci, ai mingea cum a fost la Madrid când a lovit-o mingea cu Bertens. Râde lumea de tine, în altă parte tu râzi de alţii. Unii zic: 'Haide, mă! Eşti aşa de prost? Ruşinea! Cum să fii eliminat în primul tur?' Pleci cu anumite automatisme de comportament. La Simona nu se pune problema, pentru că nu i s-a întâmplat în familie, dar în jurul tău ajung aceste lucruri. Cred că s-a schimbat mult. Darren reuşit să schimbe, a făcut asta prin felul lui de a fi. El spunea: 'Ai pierdut, care e problema?'".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici