Martina Navratilova: Finala de la Wimbledon îi poate schimba Simonei Halep restul carierei

Martina Navratilova (62 de ani), câştigătoare de 18 titluri de Mare Şlem, dintre care nouă obţinute la Wimbledon, a publicat un editorial pe site-ul WTA în care a elogiat triumful Simonei Halep la All England Club şi i-a oferit câteva sfaturi preţioase româncei.

2598 afișări
Imaginea articolului Martina Navratilova: Finala de la Wimbledon îi poate schimba Simonei Halep restul carierei

Martina Navratilova: Finala de la Wimledon îi poate schimba Simonei Halep restul carierei

Fosta mare tenismenă crede că titlul cucerit la Wimbledon îi va oferi Simonei un moral extraordinar pentru restul carierei. De asemenea, Navratilova crede că Halep este una dintre favoritele la obţinerea locului 1 mondial la finalul anului, însă totul depinde de româncă, care trebuie să îşi menţină aceeaşi mentalitate ca în finala cu Serena Williams, scor 6-2, 6-2, încheiată după doar 55 de minute.

"Acest tenis aproape perfect din finala de la Wimbledon se poate dovedi a fi un eveniment care să îi schimbe cariera Simonei Halep şi mai mult faţă de primul titlu de Mare Şlem, obţinut anul trecut, la Roland Garros. Modul în care a jucat împotriva Serenei Williams ar trebui să îi ofere Simonei foarte multă încredere. Nu doar pentru perioada turneelor următoare, din America de Nord, care vor culmina cu US Open, ci pentru restul carierei sale", a scris Navratilova.

TITLURILE ZILEI

Ulterior, fosta sportivă, născută la Praga, a explicat şi ce trebuie să facă Halep pentru a menţine aceste rezultate.

"Faptul că a câştigat finala de la Wimbledon în mai puţin de o oră şi că a pierdut doar patru game-uri cu Serena ar trebui să o facă pe Simona să realizeze că este pe drumul cel bun în ceea ce priveşte gestionarea emoţiilor şi a atitudinii sale.

Dacă vrea să continue în acest mod, trebuie să facă acelaşi lucru ca pe Arena Centrală, contra Serenei. Simplu, nu? Nu, bineînţeles, dar Simona nu trebuie să facă nimic diferit. Ea trebuie să aibă acum mai multă încredere în ea în toate meciurile. Este una dintre favoritele la locul 1 mondial la finalul anului", a mai scris Navratilova.

Simona Halep a cucerit, pe 13 iulie 2019, titltul la Wimbledon, după ce a trecut în finală de Serena Williams, scor 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat doar 55 de minute. A fost al doilea titlu de Mare Şlem obţinut de constănţeancă, după cel de la Roland Garros, din 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici