Maximilian Nicu a devenit cetăţean român

Mijlocaşul echipei Hertha Berlin, Maximilian Nicu, a depus, vineri, jurământul de credinţă faţă de România la Consulatul românesc de la Berlin, conform imaginilor transmise de GSP TV.

79 afișări
Imaginea articolului Maximilian Nicu a devenit cetăţean român

Maximilian Nicu a devenit cetăţean român (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maximilian Nicu a primit cetăţenia română la 17 martie şi va putea fi folosit de antrenorul echipei României, Victor Piţurcă, în meciurile cu reprezentativele Serbiei şi Austriei din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2010.

Maximilian Nicu s-a născut în data de 25 noiembrie 1982, în Germania (Prien am Chiemsee - Bavaria), ambii săi părinţi fiind români. A debutat, ca fotbalist senior, la SpVgg Unterhaching, jucând apoi la FC Rot-Weiss Erfurt, SV Wehen Wiesbaden şi Wacker Burghausen. Nicu are 23 de jocuri în prima ligă a Germaniei (fiind de 19 ori integralist), patru în Cupa UEFA şi două în Cupa Germaniei. În cele 29 de partide oficiale disputate în tricoul Herthei BSC Berlin, Nicu a marcat de trei ori şi a oferit şapte pase de gol.

TITLURILE ZILEI

 "Dacă ar fi trebuit să renunţ la paşaportul german pentru a juca pentru România, m-aş mai fi gândit dacă să fac acest pas", a afirmat Nicu pentru publicaţia germană Berliner Morgenpost.

Jucătorul a mai precizat că nu ştie încă jurământul de credinţă faţă de România dar nu îşi face probleme că nu îl poate învăţa. "Are doar trei randuri. Îl învăţ fără probleme", a mai spus Nicu.

Nicu ascultă în timpul liber, la iPod, "Deşteaptă-te române" pentru a învăţa versurile acestuia, el declarând că ştie deja o strofă. "O strofă o ştiu deja", spune Nicu râzând, relatează sursa citată.

Mijlocaşul îşi doreşte să fie ajutat să se integreze în lotul "tricolor" de Ciprian Marica, jucător care evoluează în Germania, la VfB Stuttgart. "Sper să mă ia puţin sub aripa sa", a precizat Nicu.

Maximilian Nicu a mai relatat glumele din vestiarul Herthei Berlin pe care le face atacantul sârb Marko Pantelici în legătură cu convocarea sa la naţionala României. "Marko mi-a spus ca ar fi mai bine să nu joc împotriva tarii lui. El face tot timpul glume", a încheiat Nicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici