Meciul amical Belgia - Spania, anulat din cauza riscului de atac terorist

Meciul amical de fotbal Belgia - Spania, programat marţi, de la ora 21.45, la Bruxelles, a fost anulat din cauza riscului sporit de atac terorist, informează presa internaţională.

855 afișări
Imaginea articolului Meciul amical Belgia - Spania, anulat din cauza riscului de atac terorist

Meciul amical Belgia - Spania, anulat din cauza riscului de atac terorist

Autortăţile belgiene au ridicat nivelul de alertă teroristă de la 2 la 3 (grav), pe o scară de 4, astfel că au recomandat anularea partidei de pe Stadionul Roi Baudouin.

La ora la care naţionala Spaniei ajungea, luni, pe aeroportul Zaventem de lângă Bruxelles, poliţia belgiană declanşa o vastă operaţiune la Molenbeek, o localitate ce este, de mai mulţi ani, unul dintre centrele militanţilor islamişti radicali din Belgia.

În plus, o alertă cu bombă a vizat o stradă la aproape 2,5 kilometri de Hotelul Steigenberger, în care era cazată selecţionata antrenată de Vicente del Bosque.

TITLURILE ZILEI

În ultimele zile, poliţia şi forţele de securitate belgiene au efectuat mai multe percheziţii şi arestări după atentatele care a avut loc, vineri seară, la Paris, soldate cu peste 130 de morţi şi sute de răniţi. Printre ţintele vizate de terorişti s-a numărat şi Stade France, unde se disputa meciul amical Franţa - Germania.

Autorităţile suspectează faptul că unii atacatori şi complici ai acestora sunt rezidenţi sau au locuit în Belgia. Francezii cred că atentatele au fost planificate în Siria, organizate în Belgia şi puse în aplicare la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici