Mette Klit, noul antrenor al echipei CSM Bucureşti: M-am întors în România pentru atmosfera de aici

Antrenoarea daneză Mette Klit este noul tehnician al echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, ea declarând, joi, într-o conferinţă de presă, că a ales să revină în campionatul românesc datorită atmosferei fantastice.

230 afișări
Imaginea articolului Mette Klit, noul antrenor al echipei CSM Bucureşti: M-am întors în România pentru atmosfera de aici

Mette Klit, noul antrenor al echipei CSM Bucureşti: M-am întors în România pentru atmosfera de aici

"M-am întors în România pentru atmosfera fantastică de aici. Mă bucur că am revenit. Sunt onorată să fac parte din acest proiect cu o viziune mare. Sunt bucuroasă că sunt aici. Următoarea perioadă este foarte importantă pentru mine. Voi încerca să cunosc cât mai bine jucătoarele. Am văzut foarte multe meciuri ale echipei prin intermediul internetului. Echipa este foarte bună, dar avem nevoie de foarte multă muncă şi de noroc. Eu vorbesc cu mulţi antrenori, nu doar cu Jakob Vestergaard, dar el este unul dintre prietenii mei", a spus Klit.

TITLURILE ZILEI

Mette Klit a evoluat timp de 11 sezoane pentru Viborg şi a fost antrenor secund la Oltchim Râmnicu Vâlcea în timpul mandatului lui Jakob Vestergaard, în sezonul 2012-2013.

Directorul general al CSM Bucureşti, Constantin Căliman, a afirmat că Mette Klit a fost aleasă ca antrenor al grupării bucureştene după o discuţie avută cu Vestergaard. "Jakob Vestergaard a venit săptămâna trecută în Bucureşti, avem o relaţie specială cu el. Aşa am ajuns la Mette Klit, pentru că am mai avut în vizor alţi doi antrenori străini şi din România. Ne-am oprit la ea, tocmai deoarece cunoaşte foarte bine handbalul românesc. Jacob va veni în România, se va consulta cu Mette, dar nu se pune problema ca noi să ne implicăm în problemele de la echipa naţională. Din ce ştiu eu, el are un contract cu Viborg. Poate doar în viitor să colaboreze cu Mette", a completat Căliman.

Constantin Căliman a anunţat că CSM Bucureşti va avea o echipă şi în a doua divizie, până în luna mai urmând să fie transferate 36 de jucătoare, printre care şi opt străine. "Am stabilit că în cel mai scurt timp vor fi două echipe la CSM Bucureşti, una în Liga Naţională şi una în Liga A. Vom aduce opt jucătoare străine şi 28 românce. Ne vom îndrepta atenţia către jucătoarele de top din România. Mai aducem trei-patru jucătoare din lotul naţional de senioare, dar nu pot face publice numele deocamdată. La sfârşitul lunii mai va avea loc o prezentare a lotului. Deocamdată nu putem comunica numele jucătoarelor care vor veni şi nici contractele lor, dar cu siguranţă nu vom arunca cu banii. Vrem să formăm o echipă cu jucătoare din România, să venim cu multe junioare. Nu ne interesează să luăm nimic de la Centrul de Excelenţă de la Vâlcea, noi ne dorim să înfiinţăm unul în Bucureşti", a explicat Căliman.

Potrivit directorului general, din sezonul viitor CSM Bucureşti va evolua în Sala Polivalentă, obiectivul fiind câştigarea titlului. "În sezonul 2014/2015 ne dorim titlul naţional, chiar dacă nu avem bugetul celor de la Baia Mare şi nici echipa lor. Ei au jucătoare cu experienţă, e evident acest lucru, dar ne vom bate la titlu. Proiectul nu va fi finanţat în totalitate de primărie. Vom atrage şi câţiva sponsori interesaţi de acest proiect. Vrem ca bucureştenii să nu vadă acest proiect ca pe o risipă de bani", a mai spus Căliman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici