Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea, eliminate în optimile turneului de la Istanbul. O singură româncă a mai rămas în competiţie

România a rămas, miercuri, cu o singură reprezentantă în turneul de la Istanbul în persoana Anei Bogdan. Mihaela Buzărnescu, a doua favorită, şi Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul doi al competiţiei de categorie WTA International de la Istanbul.

337 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea, eliminate în optimile turneului de la Istanbul. O singură româncă a mai rămas în competiţie

Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea, eliminate în optimile turneului de la Istanbul. O singură româncă a mai rămas în competiţie

Singura româncă rămasă în cursă în acest moment, după retragerea Irinei Begu înainte de startul competiţiei, din cauza accidentării la gleznă suferite la Fed Cup, este Ana Bogdan, care a beneficiat la scorul de 6-1, 1-0 de abandonul belgiencei Kirsten Flipkens, într-un meci restant din turul I.

Sorana Cîrstea (97 WTA) nu şi-a putut controla nervii în duelul cu Barbora Strycova, aflată cu 50 de poziţii mai sus în clasamentul mondial. Jucătoarea din Târgovişte a fost dominată în primul set, când şi-a pierdut serviciul de trei ori. Cîrstea a fost surprinsă de cameramani în timp ce consulta notiţele dintr-un carneţel la scorul de 2-5. Sorana a reuşit să răstoarne balanţa partidei în setul secund, câştigând primele patru game-uri pe serviciul fostului număr trei mondial din proba de dublu. Singurul game câştigat de reprezentanta Cehiei a fost un break, Cîrstea luând alte două game-uri consecutiv pentru a împinge partida în decisiv.

TITLURILE ZILEI

Lucrurile păreau a curge mai departe în favoarea româncei, după ce a aceasta a valorificat a treia minge de break avută în startul setului trei, pentru a prelua conducerea, 1-0. Lucrurile au degenerat însă la o decizie a arbitrului central: Sorana Cîrstea a luat cu asalt fileul, l-a luat la rost pe central, ţipându-i: "eşti nebun? eşti orb?"

Barbora Strycova şi-a trecut imediat în cont rebreak-ul, iar în game-ul cu numărul opt, la 4-3, a reuşit break-ul victoriei, la 15. Strycova s-a calificat în sferturi, cu 6-2, 1-6, 6-3.

Turneul de la Istanbul şi-a pierdut, în primele două tururi, primele două favorite. După Carla Suarez Navarro, învinsă la debut de conaţionala Arruabarrena, a doua favorită, Mihaela Buzărnescu, a părăsit întrecerea în turul secund. Rusoaica Margarita Gasparyan (72 WTA) a învins-o, scor 1-6, 6-4, 7-5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici