Mihai Chirica, atac furibund: Le-am cerut celor de la Poli Iaşi mai multă atenţie

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a lansat un nou atac furibund la adresa directorului general al Politehnicii, Horia Sabo. În cadrul emisiunii ”Repriza a 3-a”, la Radio HIT, edilul Iaşiului s-a arătat surprins de raportul auditului comandat de către Comitetul Director al clubului.

392 afișări
Imaginea articolului Mihai Chirica, atac furibund: Le-am cerut celor de la Poli Iaşi mai multă atenţie

Mihai Chirica, atac furibund: Le-am cerut celor de la Poli Iaşi mai multă atenţie

Conform primarului Mihai Chirica, contribuţia lui Horia Sabo a fost de sub 5 la sută din bugetul clubului, în schimb Poli Iaşi a cheltuit cu directorul general şi echipa sa aproape dublu. ”Mi s-a făcut o informare de către preşedintele executiv Adrian Ambrosie în ceea ce priveşte raportul auditului. Trebuia să-mi prezinte acel raport, pentru că şi noi, Primăria, suntem finanţatori în continuare. Noi finanţăm Centrul de Copii şi Juniori şi ne interesează foarte mult să ştim dacă banii noştri îşi ating ţinta. Am văzut lucruri surprinzătoare acolo, alarmante din punctul meu de vedere. I-am şi spus domnului Ambrosie, mare grijă asupra modalităţii cum se gestionează soarta clubului în continuare! Nu este posibil să te dai investitor şi tu personal, ca şi asociat al clubului, să plăteşti mai puţin decât am plătit noi pentru Centrul de Copii şi Juniori. Şi noi am dat vreo 521.000 de lei. Am alocat aceată sumă pentru anul în curs. Banii aceştia reprezintă o contribuţie minoră pe lângă bugetul total al clubului de peste 7,1 milioane de lei pe acest început de campionat, în condiţiile în care aşa zisul investitor nu a avut o contribuţie nici până în 5 la sută din valoarea bugetului. Calculând mai departe din raport ce sume a cheltuit echipa asociată cu clubul, a cheltuit aproape dublu decât contribuţia. Asta înseamnă că ei nu au adus, ci au scos bani de acolo şi nu este bine deloc pentru starea de sănătate a acestui club”, a declarat pimarul Mihai Chirica la Radio HIT.

TITLURILE ZILEI

Primarul Iaşiului a sugerat Comitetului Director al Politehnicii să propună noului asociat încetarea pe cale amiabilă a contractului de asociere, ceea ce s-a şi întâmplat, Horia Sabo primind în această seară o solicitare de a părăsi clubul pe cale amiablă.

”Le-am cerut celor de la club mare atenţie şi, mai mult decât atât, să vadă ce este de făcut pentru ca lucrurile să se reglementeze într-o modalitate cât se poate de corectă şi de rapidă. Fără ca acest club să sufere. Eu nu am nimic cu investitorii, ba chiar sunt primul care îi sprijină. Dar îmi place să discut cu oameni corecţi pe cât posibil. Nimeni nu e perfect, dar măcar să fie ataşat de proiectul pe care îl semnează. În primul rând, l-am rugat pe preşedintele Ambrosie să încerce o finalizare amiabilă a acestui acord de asociere, în maniera în care se doreşte. E preferabilă o despărţire amiabilă, fără televiziuni, fără reportaje fabricate prin diverse trusturi de presă şi fără o imagine proastă pentru tot oraşul. Aşteptările noastre erau diferite faţă de ceea ce s-a întâmplat. Şi ale mele personale. Eu cred că un primar mai deschis decât am fost eu nu mai există în altă parte”, a mai spus edilul municipiului Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici