Mii de porci vor fi eutanasiaţi după descoperirea unui focar de pestă porcină în nordul Bulgariei

Aproximativ 17.000 de porci urmează să fie eutanasiaţi în urma descoperii unui nou focar de pestă porcină africană la o fermă de lângă oraşul Sviştov, în nordul Bulgariei, la doar câţiva kilometri de frontiera cu România, informează postul RTE.

237 afișări
Imaginea articolului Mii de porci vor fi eutanasiaţi după descoperirea unui focar de pestă porcină în nordul Bulgariei

Mii de porci vor fi eutanasiaţi după descoperirea unui focar de pestă porcină în nordul Bulgariei

Focarul a fost descoperit la o fermă din satul Balgarsko Slivov, aflat aproximativ 10 kilometri de malul drept al Dunării.

În ultimele două săptămâni ai fost eutanasiaţi peste 100.000 de porci la patru ferme din Bulgaria afectate de pesta porcină africană.

Autorităţile bulgare au descoperit până în acest moment peste 20 de focare de pestă porcină africană în ferme şi gospodării din nordul ţării.

Bulgaria a introdus o serie de măsuri preventive pentru a proteja industria creşterii porcilor din această ţară, care are o valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari.

TITLURILE ZILEI

Printre măsurile preventive se numără controale în trafic şi la punctele de trecere a frontierei cu ajutorul forţelor armate şi poliţiei, dezinfectarea fermelor şi restricţionarea vânzării cărnii de porc.

Taguri:
bulgaria,
porci,
boli

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici