Ministrul spaniol al Culturii şi Sportului a demisionat după doar şapte zile: ”Plec pentru ca haita să nu distrugă proiectul lui Pedro Sanchez”

Ministrul spaniol al Culturii şi Sportului, Maxim Huerta, şi-a dat demisia la doar şapte zile după ce a fost numit în funcţie deoarece în anul 2014 a fost condamnat pentru faptul că a creat o societate prin care a încercat să fraudeze statul spaniol, informează El Pais.

321 afișări
Imaginea articolului Ministrul spaniol al Culturii şi Sportului a demisionat după doar şapte zile: ”Plec pentru ca haita să nu distrugă proiectul lui Pedro Sanchez”

Ministrul spaniol al Culturii şi Sportului, Maxim Huerta, a demisionat după doar şapte zile

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, s-a confruntat cu prima criză la doar şapte zile de la formarea noului guvern. Ministrul Culturii şi Sportului, Maxim Huerta, şi-a prezentat demisia după ce s-a descoperit că a fost condamnat pentru fraudă fiscală de 256.000 de euro, pentru care a trebuit să plătească o amendă de în valoare de 365.000 de euro.

Pentru Huerta nu a fost suficient că a ajuns la un acord cu fiscul, în ciuda faptului că ministrul demisionar susţine că izbucnirea acestui scandal este un atac din partea ”haitei” la adresa proiectului lui Sanchez. Înlocuitorul său va fi Jose Guirao Cabrera, fostul director al Muzeului Regina Sofia.

TITLURILE ZILEI

În mai puţin de 11 ore, prima criză a guvernului condus de Pedro Sanchez a fost rezolvată. Această rapiditate poartă amprenta personală a noului premier care nu tolerează astfel de fapte care încalcă parametrii etici. Pentru acesta trecutul nu poate fi şters chiar dacă datoriile au fost achitate, lucru evidenţiat odată cu demisia ministrului Culturii şi Sportului.

”Plec pentru ca haita să nu distrugă proiectul lui Pedro Sanchez”, a anunţat Huerta, după ce s-a declarat ”nevinovat” de acuzaţiile care i-au fost aduse.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici