Mititelu îi solicită lui Burleanu excluderea din competiţie a echipei CS Universitatea Craiova

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, îi solicită noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, excluderea din campionatul Ligii a II-a a echipei CS Universitatea Craiova, formaţie înfiinţată cu sprijinul Primăriei Craiova.

238 afișări
Imaginea articolului Mititelu îi solicită lui Burleanu excluderea din competiţie a echipei CS Universitatea Craiova

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Într-o notificare publicată pe site-ul oficial al FC Universitatea Craiova, Mititelu susţine că FRF poate astfel diminua prejudiciul adus grupării sale. "Vă solicităm să scoateţi de îndată echipa CSU Craiova din competiţia fotbalistică pentru a stopa aceste acte ilegale săvârşite de fosta conducere a FRF şi pentru a mai diminua, cât se mai poate, prejudiciul creat din aceste fapte ilegale", se precizează pe site-ul citat.

Finanţatorul susţine că Burleanu are obligaţia legală să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la încălcarea legii de către mai mulţi funcţionari din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, printre care se află şeful Departamentului Juridic, şeful Departamentului de Licenţiere, membrii Comisiilor de Licenţiere, membrii Comisiei de Disciplină, membrii Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor. În opinia lui Mititelu, aceştia se fac vinovaţi de complicitate la abuz în serciviu împreună cu Mircea Sandu, Octavian Goga şi Dumitru Dragomir "prin exercitarea cu rea-credinţă a atribuţiunilor de serviciu în sensul că nu şi-au exercitat sarcinile care le reveneau conform fişei postului, acceptând cu rea-credinţă încalcarea legii, a statutului şi a regulamentelor FRF în ceea ce priveşte intrarea în competiţia fotbalistică a echipei CSU Craiova, dar şi a altor cluburi care au fost acceptate în mod nelegal şi neregulamentar în competiţia Ligii I şi Ligii a II-a, aceste fapte creând un prejudiciu foarte mare Federaţiei Române de Fotbal".

TITLURILE ZILEI

Mititelu mai solicită reprogramarea meciurilor de juniori ale echipei FC Universitatea Craiova, grupele A şi B, precum şi efectuarea plăţii sumei de 90.000 euro pe care FRF o datorează clubului oltean din noiembrie 2011.

"De asemenea atragem atenţia preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, secretarului general al Federaţiei Române de Fotbal, cât şi membrilor Comitetului Executiv că dacă în termen de şapte zile de la data prezentei notificări nu dispun măsurile legale în cauză, îşi asumă, nemijlocit, faptele ce decurg din atribuţiunile de serviciu care le revin conform legii şi nu mai pot invoca în faţa organelor abilitate doar culpa fostei conduceri a Federaţiei Române de Fotbal", se precizează în notificarea transmisă FRF.

Potrivit finanţatorului Adrian Mititelu, înscrierea abuzivă, ilegală şi nestatutară a societăţii CSU Craiova în competiţia Ligii a II-a, de către fosta conducere a Federaţiei Române de Fotbal, a produs o pagubă materială "de cel puţin două milioane de euro adusă FC U. Craiova prin înscrierea în competiţie a unei echipe, de tip clonă, care şi-a asumat, în mod fraudulos, culorile, istoria, vechea siglă a cubului, dar şi continuitatea acestuia, încălcând în mod grosolan legea, statutul FRF şi integritatea competiţiei".

În plus, el consideră că şi Municipiul Craiova a fost prejudiciat cu suma de două milioane de euro, având în vedere faptul că primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, a cedat această sumă către CS U Craiova.

Mititelu a adăugat că FC Universitatea Craiova a fost deposedată, în mod nelegal, de terenurile de antrenament, şi de dreptul de a-şi desfăşura meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Ion Oblemenco.

FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova au fost primite în Liga a II-a, în urma şedinţei din 14 august 2013 a Comitetului Executiv al FRF.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit în 2012 câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova.

Iniţial, primarul Lia Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, şi-a înscris în competiţie gruparea pe care o conduce.

Mititelu este în conflict cu edilul după ce autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie 2013, clubul FC Universitatea Craiova de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

La 5 martie, finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a obţinut în cadrul Adunării Generale a FRF nesupunerea la vot a afilierii clubului CS Universitatea, susţinând că nu există nicio decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a acestui club la federaţie.

"Nu există nicio decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a CS Universitatea Craiova. Afilierea e abuzivă şi ilegală pentru că acest club a intrat abuziv în Liga a II-a. Faceţi o mare greşeală. Măcar ultima Adunare Generală să fie democratică. Va costa mult federaţia. Aţi mai făcut o greşeală acum un an de zile, nu faceţi încă una acum", a spus Mititelu în faţa membrilor FRF.

Afilierea definitivă a CS Universitatea Craiova a fost amânată până când Comisia Juridică a FRF îşi va spune punctul de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici