Moartea lui Ilie Balaci | Gică Hagi: O pierdere enormă pentru fotbalul românesc, pentru toţi cei care l-am cunoscut/ Gică Popescu: Zbor lin, înger al Universităţii!

Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbalişti români, a decedat azi, la vârsta de 62 de ani. S-a născut la data de 13 septembrie 1956, a evoluat ca mijlocaş şi a antrenat numeroase echipe.

3573 afișări
Imaginea articolului Moartea lui Ilie Balaci | Gică Hagi: O pierdere enormă pentru fotbalul românesc, pentru toţi cei care l-am cunoscut/ Gică Popescu: Zbor lin, înger al Universităţii!

ReEACŢII după moartea lui Ilie Balaci | Aurel Ţicleanu: Nu-mi vine să cred, sunt şocat

Gică Popescu: Zbor lin, înger al Universităţii!

Gică Popescu, fostul mare jucător al celor de la U Craiova şi al echipei naţionale, şi-a prezentat omagiul pentru Ilie Balaci. Duminică de dimineaţă, ”Minunea Blondă” a murit la doar 62 de ani.

"Atâta timp cât cerul e albastru, vei fi deasupra tuturor. Zbor lin, înger al Universităţii!", a scris Gică Popescu pe contul său de facebook.

Gică Hagi: O pierdere enormă pentru fotbalul românesc, pentru toţi cei care l-am cunoscut

Gică Hagi, managerul celor de la Viitorul, în stare de şoc după ce a aflat de decesul fostului mare fotbalist Ilie Balaci. Simbolul oltenilor a murit azi de dimineaţă, la doar 62 de ani.

"Regret nespus. Este o veste teribilă care practic m-a şocat, sunt bulversat total. O pierdere enormă pentru fotbalul românesc, pentru toţi cei care l-am cunoscut, pentru toţi suporterii români. A fost un exemplu pentru noi toţi, pentru generaţii de jucători, un om la fel de mare ca şi talentul său. Transmit sincere condoleanţe familiei, să aibă putere să depăşească acest moment incredibil. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus Gică Hagi, conform anunţului făcut pe siteul oficial al celor de la Viitorul.

Alexandru Mitriţă: Vă mulţumesc pentru toate sfaturile, domnule Balaci

Ilie Balaci era un simpatizand al jucătorilor tehnici. Preferatul său era mijlocaşul Craiovei, Alexandru Mitriţă, iar în urmă cu câteva zile cei doi avuseseră o discuţie. Actualul mijlocaş al oltenilor a ţinut să împărtăşească ultimul dialogul pe care l-a avut cu Balaci.

”În urmă cu doar câteva zile am avut şansa de a sta de vorbă cu cel mai mare fotbalist al României, domnul Ilie Balaci, cel care mi-a transmis: ”Piticule, tu trebuie acum doar să înveţi să te distrezi pe teren”. Nea Ilie, voi înrăma aceste cuvinte şi vă promit că aşa voi face. Vă mulţumesc pentru tot, pentru toate sfaturile de-a lungul timpului. Nu vă voi uita niciodată”, a postat Alex Mitriţă pe Instagram.

Nicolae Ungureanu: Din câte am auzit, Balaci a murit din cauza unui infarct

Cauzele decesul lui Ilie Balaci au fost dezvăluite de Nicolae Ungureanu, fostul său coleg de la Universitatea Craiova. Din precizările acestuia, ”Minunea Blondă” s-a stins din cauza unui infarct, suferit duminică la ora 9.

”Din ce am auzit a făcut infarct. Am înţeles că s-a întâmplat pe la ora 9, când era acasă cu mama lui. I s-ar fi făcut rău şi au chemat SMURD-ul. Până să vină salvarea a căzut din picioare! Nu ştiu ce Dumnezeu se întâmplă cu generaţia noastră, ne prăpădim prea repede. Mi-e şi greu să mai vorbesc”, a declarat Nicolae Ungureanu pentru GSP.

Sorin Cîrţu, în lacrimi după decesul lui Balaci: Nu mai pot vorbi...mă scuzaţi

Decesul lui Ilie Balaci, la 62 de ani, l-a marcat pe Sorin Cîrţu, fostul său coleg de la Universitatea Craiova. Într-o intervenţie telefonică, acesta nu s-a putut abţine şi a izbucnit în plâns.

"Acum câteva minute am vorbit cu prietenii noştri de la Craiova. Nu ştiu de ce a murit. Nu mai pot vorbi...mă scuzaţi", a comentat Sorin Cîrţu în hohote de plâns la Digi Sport.

Marcel Puşcaş, despre decesul lui Balaci: Merita mult mai mult de la români, dar nu mai contează

Moartea prematură a lui Ilie Balaci, la 62 de ani, şi-a pus amprenta şi asupra lui Marcel Puşcaş. Actualul oficial al FC U Craiova, din Liga a 3-a, a vorbit într-o intervenţie telefonică despre cum a primit vestea.

”Îmi pare foarte rău, am aflat acum 10 minute. E foarte trist. Fotbalul românesc e mult mai sărac fără el. E un idol al Craiovei şi al fotbalului românesc. Era supărat pe faptul că nu antrenează în ţara sa. Merita mult mai mult de la români. Dar acum nu mai contează. E devreme. A murit la 62 de ani”, a declarat Marcel Puşcaş pentru Digi Sport.

Ilie Balaci, sau ”Minunea Blondă”, cum îl ştiu mulţi, s-a născut pe 13 septembrie 1956. S-a lansat la clubul să de suflet, la U Craiova. Talentul pur l-a adus rapid în prima ecchipă, debutând la seniori 1973, la 16 ani. În acelaşi an şi-a îndeplinit un alt vis. A câştigat primul titlu. Nu s-a oprit aici. A rămas la Craiova 12 sezoane, iar ulterior s-a transferat la Dinamo, alături de colegul său din Bănie, Rodion Cămătaru. Doi ani a evoluat pentru bucureşteni, dar nu a reuşit să câştige vreun trofeu, deşi Dinamo avea o echipă de excepţie, antrenată de Mircea Lucescu. În 1988, din cauza unei accidentări la genunchi a fost nevoit să-şi încheie cariera de fotbalist.

Ilie Balaci a îmbrăcat tricoul echipei naţionale de 65 de ori şi a marcat 8 goluri.

Aurel Ţicleanu: Nu-mi vine să cred, sunt şocat. Am aflat de puţin timp de moartea lui Balaci

Într-o intervenţie telefonică, Aurel Ţicleanu a vorbit despre cum a primit trista veste.

"Doamne!!! Sunt şocat! Nu pot să vorbesc, nu-mi vine să cred...Am aflat de puţin timp, mi-a zis un prieten din Braşov...Nu mai pot vorbi, vă rog să mă credeţi....", a spus Ţicleanu pentru ProSport.

Zi neagră în fotbalul românesc. Universitatea Craiova: Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor

Universitatea Craiova, unde Ilie Balaci a jucat în peste 300 de meciuri, a postat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie emblematică şi un mesaj plin de sensibilitate după moartea marelui fotbalist.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbalişti români, a decedat azi, la vârsta de 62 de ani. S-a născut la data de 13 septembrie 1956, a evoluat ca mijlocaş şi a antrenat numeroase echipe.

15 ani a durat cariera de jucător a lui Ilie Balaci. 12 din aceşti 15 ani au fost petrecuţi la Universitatea Craiova, club pentru care a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi cu care a câştigat şapte trofee.

Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova. A câştigat trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României şi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982. În prima ligă are 347 de meciuri şi 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici