Monica Niculescu o va întâlni pe Sorana Cîrstea în primul tur de la Indian Wells. Când este programată partida 100% românească

Monica Niculescu (71 WTA), jucătoare venită din calificări, o va întâlni în turul inaugural pe conaţionala Sorana Cîrstea (35 WTA), acceptată direct pe tabloul principal al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells.

636 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu o va întâlni pe Sorana Cîrstea în primul tur de la Indian Wells. Când este programată partida 100% românească

Monica Niculescu o va întâlni pe Sorana Cîrstea în primul tur de la Indian Wells. Când este programată partida 100% românească

Monica Niculescu a acces pe tabloul principal de la Indian Wells după o victorie clară, scor 6-0, 6-4 cu Roberta Vinci (Italia, 147 WTA), fiind distribuită într-un meci cu Sorana Cîrstea. Jucătoarea din Târgovişte aştepta o adversară din calificări, iar sorţii i-au scos-o în cale pe colega din naţionala de Fed Cup.

Niculescu şi Cîrstea se vor duela pentru a 9-a oară în carieră, istoria meciurilor directe fiind de partea Monicăi, scor 5-3! Prima partidă dintre cele două a avut loc în urmă cu 14 ani, la un turneu ITF din Iaşi, iar Niculescu a câştigat cu 6-1, 7-6 în sferturile de finală.

TITLURILE ZILEI

Eleva lui Călin Ciorbagiu a mai învins-o pe Sorana în calificări la Zurich 2008, scor 6-4, 6-4, în primul tur la Moscova 2009, scor 3-0 (abandon), în calificări la Montreal 2010, scor 6-3, 6-3, şi în turul I la Indian Wells 2017, scor 4-6, 6-3, 6-1.

În ultimul meci dintre Moni şi Sori s-a impus însă Cîrstea, 6-4, 1-0 (abandon) în turul I la Nurnberg 2017, iar sportiva din Târgovişte a mai trecut de Niculescu în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti 2006, scor 3-6, 6-4, 7-5, şi în prima manşă de la Hertogenbosch 2009, scor 5-7, 6-3, 6-3.

Partida 100% românească va avea loc joi seară, iar câştigătoarea ar putea juca împotriva lui Venus Williams (SUA, favorită 8) în faza următoare. Pe tabloul principal al turneului de peste 8 milioane de dolari vor mai evolua Simona Halep, Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici