Mutu: Am încercat mereu să demonstrez că mă pot compara cu Hagi

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a declarat, într-un interviu ce va fi difuzat, vineri seară, în cadrul emisiunii "Il signori del calcio" de la postul italian Sky Sport 1, că a încercat să demonstreze că poate fi valabilă comparaţia sa cu Gheorghe Hagi, informează cotidianul Tuttosport.

17 afișări
Imaginea articolului Mutu: Am încercat mereu să demonstrez că mă pot compara cu Hagi

Mutu: Am încercat mereu să demonstrez că mă pot compara cu Hagi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

A.M.: Se poate spune, deoarece eram tânăr, dar atunci când i-am spus lui Lippi că vreau să plec la Verona pentru a avea o continuitate în jocuri, el mi-a zis că pot rămâne şi pot face parte din cei patru atacanţi pentru a vedea ce se întâmplă. M-am uitat împrejur, am văzut cu cine am de a face şi i-am spus că mă voi duce la Verona. Chiar şi aici a fost greu. În primul an am marcat doar patru goluri, dintre care două în primele trei jocuri. Am avut o criză şi am revenit în România, acasă. Credeam că nu voi reuşi, că nu sunt suficient de puternic mental.

R: Apoi a venit Malesani…

A.M.: Da, a venit Malesani (n.r. - antrenorul Alberto Malesani) şi acolo a fost un punct de cotitură. Nu am avut o relaţie bună cu antrenorul care fusese înaintea lui: mă punea să evoluez într-un mod ce nu mi se potrivea, mă simţeam prins într-o capcană. I-am spus asta lui Malesani, iar acesta m-a pus să joc cum vroiam. Cu el am avut o relaţie specială. După aceea Prandelli (n.r. - Cesare Prandelli) a fost cel care m-a înţeles ca persoană. Cu el ca antrenor am izbutit să marchez 12 goluri şi am jucat bine chiar dacă echipa a retrogradat. În luna august, am plecat apoi la AC Parma şi acolo am reluat colaborarea cu Prandelli. A fost un an foarte bun, nu doar din punct de vedere fotbalistic. La Parma simţeam afecţiunea fanilor. Am înscris 24 de goluri în acel sezon, inclusiv în Serie A şi Cupa UEFA.

R: Ce relaţie aveai cu Prandelli?

A.M.: La fel ca şi acum, între contraste şi diferenţe de opinii, deoarece în acest fel întotdeauna te stimulezi. Amândoi vroiam să câştigăm şi el ştie că mă supăr mult atunci când nu îmi iese ceva.

R: Coechipierul tău din atac era Adriano…

A.M.: Da, iar pe bacă era Gilardino. M-am înţeles excelent cu Adriano, eram prieteni. Încă de pe vremea aceea îi lipsea foarte mult Brazilia. Cu toate acestea, antrenorul a găsit o modalitate de a-l face să explodeze. Gilardino nu juca aproape deloc, iar înainte de un meci în care eram suspendat, m-am dus în vestiare şi i-am spus că a venit şi momentul lui. Este o încântare să văd cât de mult a crescut acum Gilardino.

R: A venit apoi trecerea la Chelsea. Ai devenit jucătorul român cel mai scump din toate timpurile.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici