Nadia Comăneci s-a întâlnit după 30 de ani cu Marilena Neacşu, la Montreal

Nadia Comăneci a vizitat, miercuri, Institutul Naţional de Sport al provinciei Quebec de la Montreal, iar în sala de gimnastică a instituţiei a întâlnit-o, după 30 de ani, pe Marilena Neacşu, rezervă în echipa României la Jocurile Olimpice din 1976, informează presa canadiană.

879 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci s-a întâlnit după 30 de ani cu Marilena Neacşu, la Montreal

Nadia Comăneci s-a întâlnit după 30 de ani cu Marilena Neacşu, la Montreal (Foto: Catalin Abagiu / Mediafax Foto)

"Este Marilena", a spus Comăneci, cu emoţie. "Ea a fost rezervă în echipa noastră în 1976 şi nu am mai văzut-o de 30 de ani. Este o mare surpriză", a adăugat multipla campioană olimpică.

Marilena Neacşu, care nu a concurat la JO din 1976, s-a stabilit la Montreal de două decenii şi antrenează tinere gimnaste.

"Am petrecut mult timp împreună când eram tinere. Face bine să-ţi revezi vechi cunoştinţe. Nadia va rămâne Nadia. Nu ştiu dacă, la un moment dat, va ajunge cineva la nivelul ei", a spus Neacşu, cu admiraţie. Apoi, ea şi-a reamintit cu mândrie de prima notă 10 din istoria gimnasticii, primită de Nadia Comăneci la paralele, la JO de la Montreal: "Noi eram foarte fericite. Spuneam că este «zecele» ei, dar şi al nostru."

TITLURILE ZILEI

În vizita efectuată, Nadia a fost însoţită de soţul ei, fostul gimnast Bart Conner, dublu campion olimpic, şi de Annie Pelletier, medaliată cu bronz la sărituri de la trambulina de trei metri, la Jocurile Olimpice din 1996, de la Atlanta.

"Eram prea mică să ştiu ce se întâmpla aici în timpul competiţiei. Nu am ştiut că am făcut istorie şi nici că tabela de afişaj nu era pregătită pentru 10. De fiecare dată, în iulie, îmi amintesc cu plăcere de ce s-a întâmplat aici. Deseori spun că m-am născut în România, am familia în SUA acum şi Montreal este o mare parte din viaţa mea", a declarat Nadia Comăneci.

Pelletier a făcut gimnastică de la vârsta de opt ani până la 13, când a trecut la sărituri de la trambulină. "Pe vremuri, când voiam să mă las deoarece eram descurajată de cât de greu îmi este, mă uitam la fotografia Nadiei din camera mea şi mă gândeam că nu o pot da jos pentru că este idolul meu. A trebuit să fiu inspirată de ea până la sfârşitul sfârşitului. Asta a fost în 1996, cu 19 ani în urmă, când visul meu a devenit realitate.", a spus Pelletier, apoi i s-a adresat Nadiei: "Eşti o parte din asta. Montreal este o parte din viaţa ta. Pentru viaţa mea, tu vei fi întotdeauna o parte din povestea mea".

La vârsta de 14 ani, Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici