Naţionala de fotbal a României, calificată la un turneu unic. De 57 de ani nu a mai fost prezentă

  • Naţionala de fotbal a României nu a mai jucat la Jocurile Olimpice din 1964
  • România termina pe locul 5 la Jocurile Olimpice din 1964
  • În 1964, Jocurile Olimpice se ţineau tot la Tokyo
722 afișări
Imaginea articolului Naţionala de fotbal a României, calificată la un turneu unic. De 57 de ani nu a mai fost prezentă

Naţionala de fotbal a României, calificată la un turneu unic. Din 1964 nu a mai fost prezentă

Naţionala de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după mai bine de jumătate de secol şi o face în haine noi. Naţionala lui Rădoi a dat galbenul şi roşul actualelor echipamente pe alb şi pe albastru, iar pe piept vor avea torţa olimpică.

Noile tricouri au fost create de fani prin concursul „Tu faci tricoul naţionalei”. Câştigător a fost Cătălin Marian care a spus ce înseamnă pentru el să îşi vadă eroii de la naţională că îi poartă creaţia şi de unde i-a venit inspiraţia.

 

Iată ce spune Cătălin Marian:”M-am gândit în momentul în care m-am decis să fac tricoul care ar fi elementul olimpic specific ce s-ar potrivi pe tricourile echipei. Şi m-am gândit la flacăra olimpică şi atunci am venit cu o idee stilizată a acestei flăcări, pe care am pus-o într-un mod creativ pe tricou.  E un sentiment de mândrie să vezi echipa naţională purtând tricoul create de tine la Olimpiadă. Mai ales că vine după o absenţă de 57 de ani în care naţionala n-a fost la un turneu de acest gen. E ceva cumva istoric pentru mine, ceva ce o să rămână în memoria mea şi ceva cu care o să mă mândresc de acum înainte”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici