VIDEO Novak Djokovic este rege la Wimbledon/ Rezumatul meciului

Novak Djokovic, numărul 1 ATP, l-a învins pe italianul Matteo Berrettini în finala turneului de la Wimbledon. Sârbul a câştigat în 4 seturi, scor 6-7, 6-4, 6-4, 6-3. Este cea de-a 6 victorie a lui Nole pe iarba londoneză, şi cea de-a 20-a într-un turneu de Mare Şlem.

597 afișări
Imaginea articolului VIDEO Novak Djokovic este rege la Wimbledon/ Rezumatul meciului

Victorie a lui Novak Djokovic, la Wimbledon. Sârbul a realizat o performanţă istorică

Sârbul Novak Djokovic a realizat o performanţă istorică, duminică, câştigând Salatiera de Argint, trofeul decernat învingătorului de la Wimbledon. Nole l-a învins în finala masculină de simplu pe italianul Matteo Berrettini (9 ATP), aflat la prima sa finală de Mare Premiu din carieră.

Novak Djokovic a câştigat în 4 seturi, cu 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, după un meci ce a durat 3 ore şi 27 de minute.

Djokovic a început foarte bine şi a profitat de numărul mare de erori neforţate ale italianului, ducând scorul la 5-2. Berrettini a revenit însă, a salvat o minge de set la 5-3, şi a dus jocul în tiebreak, unde s-a impus cu 4-7.

Seturile doi şi trei au fost la discreţia numărului unu mondial, care a şi-a asigurat încă din debutul fiecăruia break-urile necesare şi suficiente pentru a duce scorul la seturi la 2-1.

În setul 4 părea că Berrettini are puterea de a nu ceda pe propriul serviciu, ducând setul de la egal a egal până la 3-3. Djokovic a forţat pe retur a luat totuşi break-ul şi s-a desprins la 5-3, după care, în game-ul 10 a valorificat a 3-a minge de meci şi implicit meciul şi turneul.

Pentru câştigarea finalei la Wimbledon, Novak Djokovic va fi recompensat cu 1.989.000 euro şi 2.000 de puncte ATP, în timp ce Matteo Berrettini va primi 1.053.000 euro şi 1200 de puncte ATP.

Novak Djokovic câştigă al 20-lea turneu de Grand Slam din carieră, cu care îi egalează pe Roger Federer şi pe Rafael Nadal, toţi trei aflându-se acum la egalitate la acest capitol.

De asemenea, jucătorul sârb reuşeşte să câştige al treilea Mare Premiu al sezonului, după Australian Open şi Roland Garros şi rămâne în cursă pentru obţinerea unei performanţe deosebite, cea de a-şi adjudeca toate cele patru Mari Premii ale sezonului, rezultat pe care ultima dată l-a realizat Rod Laver, în 1969.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici