Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu al Braziliei, Lewis Hamilton a ocupat locul 2. Felipe Massa, descalificat

Pilotul german al echipei Mercedes, Nico Rosberg, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton, şi de germannul Sebastian Vettel de la Ferrari. Felipe Massa a fost descalificat, după cursa în care s-a clasat pe locul 8.

392 afișări
Imaginea articolului Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu al Braziliei, Lewis Hamilton a ocupat locul 2. Felipe Massa, descalificat

Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu al Braziliei, Lewis Hamilton a ocupat locul 2

UPDATE 23:13 - Felipe Massa a fost descalificat de la Marele Premiu al Braziliei

Pilotul brazilian al echipei Williams, Felipe Massa, a fost descalificat de la Marele Premiu al Braziliei, după cursa în care s-a clasat pe locul 8, din cauza temperaturii necorespunzătoare a unuia dintre pneurile de la monopostul său, informează formula1.com.

Ca urmare a descalificării lui Massa, Romain Grosjean (Lotus) a urcat pe locul opt, Max Verstappen (Toro Rosso) a ajuns pe poziţia a noua, iar Pastor Maldonado (Lotus), care a încheiat cursa pe locul 11, a urcat pe 10.

TITLURILE ZILEI

 

Pe locurile 4 şi 5 s-au clasat doi finlandezi, Kimi Raikkonen de la Ferrari, respectiv Valtteri Bottas de la Williams, care au trecut linia de sosire înaintea germanului Nico Hulkenberg de la Force India, situat pe locul 6.

Iniţial, pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine rusul Danil Kviat de la Red Bull, brazilianul Felipe Massa de la Williams, francezul Romain Grosjean de la Lotus şi olandezul Max Verstappen de la Toro Rosso.

În urma acestor rezultate, clasamentul piloţilor (primele zece poziţii) este următorul:

1. Lewis Hamilton 363 de puncte;

2. Nico Rosberg 297;

3. Sebastian Vettel 266;

4. Valtteri Bottas 136;

5. Kimi Raikkonen 135;

6. Felipe Massa 121;

7. Danil Kviat 94;

8. Daniel Ricciardo 84;

9. Sergio Perez 68;

10. Nico Hulkenberg 52.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Mercedes 660 de puncte;

2. Ferrari 401;

3. Williams 257;

4. Red Bull 178;

5. Force India 120;

6. Lotus 73;

7. Toro Rosso 66;

8. Sauber 36;

9. McLaren-Honda 27;

10. Manor 0.

Ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, va avea loc la 29 noiembrie, pe circuitul Yas Marina.

Competiţia îşi stabilise de mai multe etape laureaţii, pilotul Lewis Hamilton şi echipa Mercedes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici