Novak Djokovic, liderul mondial al circuitului masculin, a fost eliminat de la Indian Wells

Surpriză de proporţii la Masters-ul de la Indian Wells: Novak Djokovic, liderul autoritar al circuitului masculin, a părăsit întrecerea californiană în turul al treilea, învins de germanul Philipp Kohlschreiber, cu dublu 6-4.

789 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, liderul mondial al circuitului masculin, a fost eliminat de la Indian Wells

Novak Djokovic a fost eliminat de la Indian Wells

Câştigător al ultimelor trei turnee de Mare Şlem disputate, Djokovic a fost încurcat de ploaie, luni noapte, partida sa, ultima de pe terenul central, fiind întreruptă în timpul celui de-al doilea game şi amânată. Marţi, sârbul a prins o zi teribilă, având un rever aproape nefuncţional, un prim serviciu cu o frecvenţă scăzută în actul întâi (52%) şi o lipsă de eficienţă în punctele mari necaracteristică (o singură minge de break apărată în întreg meciul şi 4 din 4 mingi de break ratate în primul set, germanul scăpând astfel din trei game-uri în care Djokovic a avut avantaj).

TITLURILE ZILEI

Germanul în vârstă de 35 de ani a jucat fără trac, în ciuda unui bilanţ apăsător în disputele directe cu liderii la zi ai clasamentului ATP. La 18 ani, Kohlschreiber îşi măsura forţele în premieră cu un lider mondial - Lleyton Hewitt. Abia 17 ani mai târziu şi după alte 10 partide pierdute contra deţinătorului şefiei ATP, elevul lui Tobias Summerer a reuşit victoria. Al 39-lea jucător al lumii a câştigat raliuri de excepţie, trecându-şi în cont a doua victorie a carierei în faţa lui Djokovic: în 2008, Philipp îl depăşea în minimum de seturi pe Nole la Roland Garros. Coincidenţa: toate seturile din victoriile germanului s-au încheiat cu exact acelaşi scor: 6-4.

Un singur break, reuşit de Kohlschreiber în game-ul cu numărul şapte, a făcut diferenţa în primul set. Apoi, Djokovic a cedat pe serviciu încă din startul manşei secunde, iar germanul părea scăpat în învingător după un al doilea break, la scorul de 5-2. Cvintuplu campion la Indian Wells, Djokovic a redus însă numărul ratărilor şi a strâns scorul, recuperând un break, dar nu a avut vreo şansă în faţa jocului agresiv-controlat al germanului în game-ul al zecelea, unul în care Kohlschreiber a lovit în repetate rânduri pe tuşă. Sugestiv, neamţul a închis partida cu forehand câştigător, pe linie.

Philipp Kohlschreiber şi-a câştigat până acum toate partidele de la Indian Wells în minimum de seturi (cu Herbert, Kyrgios şi Djokovic), iar în optimi îl va înfrunta pe francezul Gael Monfils, cap de serie 18 la primul turneu Masters 1000 al anului. În 15 partide directe, Monfils s-a impus de 13 ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici