O legendă a fotbalului german a murit. A jucat toată cariera la Hamburg şi este cel mai bun marcator al echipei în Bundesliga

  • Uwe Seeler, care a condus Germania de Vest la finala Cupei Mondiale din 1966 în calitate de căpitan al echipei naţionale, a murit.
  • Avea 85 de ani.
1278 afișări
Imaginea articolului O legendă a fotbalului german a murit. A jucat toată cariera la Hamburg şi este cel mai bun marcator al echipei în Bundesliga

Sursa foto: AP

Considerat unul dintre cei mai buni jucători germani din toate timpurile, Seeler era faimos pentru loviturile sale cu capul şi pentru abilitatea de a înscrie goluri din cele mai neaşteptate unghiuri. De asemenea, era cunoscut pentru modestia şi corectitudinea sa şi era respectat pentru loialitatea sa neschimbată faţă de clubul Hamburger SV din oraşul natal, conform AP.

Purtătorul de cuvânt al clubului Hamburg, Christian Pletz, a declarat joi că familia lui Seeler a confirmat decesul.

Seeler a jucat pentru Hamburg în perioada 1952-73, marcând 445 de goluri în 519 meciuri în Oberliga şi Bundesliga pentru echipă. El rămâne golgheterul lui Hamburg în Bundesliga, cu 137 de goluri.

Seeler a marcat 43 de goluri în 72 de meciuri pentru Germania de Vest, terminând pe locul al doilea în faţa Angliei la Cupa Mondială din 1966 şi cu o medalie de locul al treilea patru ani mai târziu, în Mexic. El a făcut parte din echipa germană timp de 16 ani.

"Deşi am participat la patru Cupe Mondiale, mi-ar fi plăcut să câştig o dată titlul. Nu am avut noroc", a declarat Seeler. "Totuşi, totul a fost minunat. Nu regret nimic".

Seeler a fost ales fotbalistul german al anului în 1960, 1964 şi 1970. În 2004, marele brazilian Pele l-a inclus pe Seeler pe lista sa cu cei mai mari jucători în viaţă din lume.

Seeler a primit oferte de la cluburi din Spania şi Italia, mai ales o ofertă uriaşă de la Inter Milano în 1961, dar a ales să rămână la Hamburg.

Seeler a câştigat campionatul Germaniei în 1960 şi Cupa Germaniei în 1963 cu Hamburg, dar a ratat Cupa Europeană şi Cupa Cupelor Europene. Hamburg a pierdut în faţa Barcelonei în semifinalele Cupei Europene în 1961 şi în faţa lui Milan în finala Cupei Cupelor în 1968.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici