Ofiţerii de control antidoping, agresaţi de un sportiv la Campionatul Naţional de Culturism

Un culturist a încercat să-i mituiască pe ofiţerii de control antidoping la Campionatele Naţionale de la Reghin, apoi l-a agresat pe unul dintre aceştia şi pe consilierul Agenţiei Naţionale Antidoping, care au fost nevoiţi să apeleze 112, se arată într-un comunicat al ANAD, remis agenţiei MEDIAFAX.

552 afișări
Imaginea articolului Ofiţerii de control antidoping, agresaţi de un sportiv la Campionatul Naţional de Culturism

Ofiţerii de control antidoping, agresaţi de un sportiv la Campionatul Naţional de Culturism (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

ANAD a efectuat un control la Campionatele Naţioanle de culturism de la Reghin, care au avut loc sâmbătă, la solicitarea federaţiei de specialitate. Ofiţerii de control antidoping au fost confruntaţi cu mai multe probleme în desfăşurarea activităţii lor, printre care s-a numărat şi lipsa unui spaţiu adecvat pentru recoltarea probelor.

Mai mult, un sportiv i-a agresat pe oficialii ANAD după ce aceştia au refuzat mita oferită.

"Doi dintre sportivii selectaţi pentru controlul doping nu au respectat obligaţiile prevăzute de Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport cu modificările şi completările ulterioare şi HG nr.1056/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi desfăşurarea controlului doping. Fapt fără precedent - după ce nu s-a supus procedurii de recoltare a probei după semnarea invitaţiei la testarea doping, un sportiv a încercat să mituiască ofiţerii de control doping iar apoi a agresat pe unul dintre ofiţerii de control doping şi pe consilierul Agenţiei Naţionale Antidoping, supevizor la această acţiune. Ofiţerii de control doping au fost nevoiţi să apeleze 112 şi să solicite prezenţa organelor de poliţie", se arată în comunicatul citat.

ANAD solicită public Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, care nu se află la prima abatere, să ia măsurile care se impun pentru eliminarea situaţiilor de acest gen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici