LIVE TEXT  OLANDA - ARGENTINA 2-2, 3-4. Spre deosebire de Neymar, Messi s-a salvat: calificare dramatică în semifinale, la penalty-uri. Sud-americanii au condus tot meciul, dar au fost egalaţi în prelungirile prelungirilor!

  • Argentina a condus Olanda cu 2-0 până în prelungiri, cu Messi erou (gol şi pasă de gol).
  • Batavii au trimis meciul în prelungiri cu goluri pe final, apoi s-a ajuns loviturile de departajare.
  • La penalty-uri, diferenţa a făcut-o portarul Argentinei, care a parat două lovituri.
  • În semifinale, Argentina va înfrunta Croaţia.
2610 afișări
Imaginea articolului OLANDA - ARGENTINA 2-2, 3-4. Spre deosebire de Neymar, Messi s-a salvat: calificare dramatică în semifinale, la penalty-uri. Sud-americanii au condus tot meciul, dar au fost egalaţi în prelungirile prelungirilor!

OLANDA - ARGENTINA 2-2, 3-4. Spre deosebire de Neymar, Messi s-a salvat: calificare dramatică în semifinale, la penalty-uri. Sud-americanii au condus tot meciul, dar au fost egalaţi în prelungirile prelungirilor!

Olanda – Argentina 2-2, 3-4 după penalty-uri
Weghorst (83, 90+11) / Molina (35), Messi (72 - penalty)

PENALTY-URI

Van Dijk - ratare (apără Martinez)

Messi - gol: 1-0 Argentina

/////////////////////////////////////////////

Berghuis - ratare (apără Martinez)

Paredes - gol: 2-0 Argentina

/////////////////////////////////////////////

Koopmeiners - gol: 2-1 Argentina

Montiel - gol: 3-1

////////////////////////////////////////////////////////////////

Weghorst - gol: 3-2

Enzo Fernandez - ratare (pe lângă poartă)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Luuk de Jong - gol: 3-3

Lautaro Martinez: 4-3 Argentina

/////////////////////////////////////////////////////////////////

Semifinalista se va decide la penalty-uri, ca şi primul sfert de finală

FINAL

Min. 120 - Bară Olanda

Enzo Fernandez trimis mingea în bară, fără replică portarul batav.

Min. 115 - Ne pregătim de penalty-uri

Ambele riscă mult în repriza a doua de prelungiri. Argentina pare mai proaspătă. Olanda are o echipă dezechilibrată, cu mulţi atacanţi în teren, după ce a fost nevoită să forţeze egalarea pe final. Lângă Weghorst joacă Luuk de Jong, fost la Barcelona, acum la PSV Eindhoven. La Olanda a intrat Angel Di Maria (Juventus Torino), care ar putea executa penalty-uri. Ratare mare Lautaro Martinez pentru Olanda. Atacantul de la Inter a făcut un turneu final oribil.

Min. 105 - Fără ocazii de gol

S-a terminat prima repriză de prelungiri. Meciul s-a calmat, după finalul nebun al celor 90 de minute regulamentare.

FINAL

Min. 90+11 - Gol Olanda: 2-2

Olandezii au executat „şmechereşte” o lovitură liberă din apropierea careului, perpendicular pe poartă, iar Weghorst a egalat în minutul 90+11 (prelungirile prelungirilor), realizând dubla. Meciul merge în prelungiri. Weghorst a intrat în minutul 78, iar după 5 minute înscria primul gol. Wout Weghorst (foto jos) evoluează în Turcia, la Beşiktaş.

Min. 90 - 10 minute de prelungire

Nervii au cedat. O bătaie generală s-a iscat pe finalul jocului.

Min. 83 - Gol Olanda: 2-1 Argentina

Weghorst reia cu capul centrarea lui Berghuis, iar Olanda reintră subit în meci. Este prima minge trimisă pe spaţiul porţii adverse de Olanda. S-a reaprins partida! Un gol duce meciul în prelungiri.

Min. 80 - Schimbări

Olanda a mai introdus un atacant, pe Weghorst, care l-a substituit pe starul Depay. Şi Argentina a scos doai oameni, predispuşi la eliminări, Romero şi Acuna, ultimul fiind cel care a scos penalty-ul. Au intrat Tagliafico şi Pezzella. Meciul pare jucat, iar Olanda - resemnată.

Min. 73 - Gol Messi: 2-0 Argentina

Argentinianul transformă fără emoţii penalty-ul. Are 4 goluri la Cupa Mondială.

Min. 71 - Penalty Argentina

Dumfries l-a luat cu „secera” în careu de Acuna, iar abitrul a dictat lovitură de la 11 metri pentru Argentina.

Min. 70 - Olanda macină în gol

Batavii nu au soluţii.

Min. 62 - Messi, aproape de gol

Starul de la PSG execută puţin peste poartă o lovitură obţinută tot de el.

Min. 55 - Olanda presează

Europenii sunt cu toată echipa în jumătatea adversă de teren, căutând egalarea, dar zidul argentinian nu prezintă nicio fisură. Argentina va încerca să se desprindă pe tabelă punctând pe contraatac.

Min. 46 - S-a reluat jocul

Selecţionerul Olandei a schimbat două piese la pauză. Au intrat Berghuis şi Koopmeiners şi au ieşit Bergwijn şi De Roon. Olanda n-a tras niciun şut pe spaţiul porţii adverse.

PAUZĂ LA LUSAIL

Min. 45 - 5 minute de prelungire

Au mai primit cartonaşe galbene Weghorst, de la eueropeni, şi Romero, de la sud-americani.

Min. 43 - Primele cartonaşe pentru jucători

Dacă mai devreme a fost avertizat „secundul” argentinian Walter Samuel, cu două minute înainte de finalul primei reprize au văzut „galbene” Timber, de la Olanda, şi Acuna, de la Argentina. Ultimul nu va evolua în semifinale, dacă Argentina se va califica. 

Min. 35 - GOL MOLINA: 1-0 Argentina!

Jucătorul de la Atletico Madrid este la primul gol pentru naţională. Messi a dat pasa decisivă, a doua a lui la CM de iarnă.

Min. 30 - Nimic nou pe teren

E perioadă de tatonare, iar prima repriză se îndreaptă spre un 0-0 clasic. Un prim cartonaş galben, pentru un om de pe banca Argentinei. Secunzii lui Scaloni sunt numele mari, Pablo Aimar şi Walter Samuel, fostul coleg al lui Cristi Chivu la Intern Milano.

Min. 20 - Lipsesc atacuri decisive

Batavii au legat 156 de pase, adversarii - 92. Atmosfera pe stadion este dominată de sud-americani.

Min. 15 - 53% posesie pentru Argentina

Încă nimic notabil în meci.

Min. 5 - Argentina a preluat frâiele jocului, bifând câteva asalturi.

Min. 1 - A început meciul, cu Olanda în posesie.

ŢĂRILE DE JOS/OLANDA (3-4-1-2): Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, De Roon, F. De Jong, Blind - Depay - Gakpo, Bergwijn
Rezerve: Bijlow, Pasveer - Berghuis, L. de Jong, M. de Ligt, S. de Vrij, Frimpong, Janssen, Klaassen, Koopmeiners, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghorst
Selecţioner: Louis van Gaal

ARGENTINA (3-5-2): E. Martinez - Romero, Otamendi, Li. Martinez - Molina, De Paul, E. Fernandez, Mac Allister, Acuna - Messi, J. Alvarez
Rezerve: Armani, Rulli - Almada, A. Correa, Di Maria, Dybala, Foyth, La. Martinez, Montiel, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, G. Rodriguez, Tagliafico
Selecţioner: Lionel Scaloni

Lusail Stadium, Al Daayen
Arbitru: Antonio Mateu Lahoz (Spania)

Partida Olanda - Argentina, programată vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Lusail Iconic”, din Lusail (Qatar), în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, este un „clasic” al fotbalului pentru care suporterii aşteaptă cu înfrigurare turneul final. Ambele echipe s-au arătat până la această oră foarte puternice şi într-o creştere permanentă de la un meci la altul, aşa că ne aşteaptă o reprezentaţie de excepţie.

Olanda este una din marile forţe ale fotbalului mondial care încă n-a reuşit să câştige trofeul, deşi a disputat până acum nu mai puţin de 3 finale (1974, 1978, 2010). Actuala generaţie, condusă de pe bancă de experimentatul Louis van Gaal, a avut unele dificultăţi în startul turneului, când a învins abia pe final Senegal şi a remizat cu Ecuador, care a dominat partida categoric. Însă motoarele s-au turat pe parcurs şi în „optimile” cu SUA nu s-a pus nicio clipă problema învingătoarei.

La lucru avem azi încă o generaţie foarte talentată de olandezi, într-o naţională unde se amestecă jucătorii tineri cu cei experimentaţi. Forţa „Portocalei mecanice” rezidă, o dată în plus, în numărul mare de fotbalişti de valoare, care ştiu jocul şi pot face diferenţa. În cele 4 partide disputate până acum (3 victorii şi o remiză, golaveraj 8-2) au marcat nu mai puţin de 6 jucători!

Argentina a furnizat marea surpriză a acestor Mondiale, intrând în istorie prin înfrângerea iexplicabilă suferită contra Arabiei Saudite la debut. Acest eşec n-are nicio logică, venea după 3 ani în care argentinienii nu pierduseră niciun joc şi a rămas izolat ulterior, pentru că formaţia sud-americană a demonstrat imensa sa forţă de joc în partidele următoare, câştigate fără nicio problemă.

„Accidentul” a rămas fără urmări în grupă, naţionala antrenată de Lionel Scaloni cucerind fără dificultate locul 1. Messi şi compania şi-au dominat adversarii într-o manieră copleşitoare, la toate capitolele. Apoi, în optimile de finală, scenariul s-a repetat cu Australia, care a reuşit totuşi să înscrie golul de onoare.

Este absolut clar că Argentina trebuie privită prin prisma ultimelor 3 jocuri şi nu a dubioasei înfrângeri cu saudiţii. Este o echipă foarte puternică, de posesie, cu jucători de mare valoare, care caută să-şi impună jocul.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici